Πυθαρούλης: «Υπήρχαν ενδείξεις, θα γίνουν χειρότερα τα φαινόμενα τα επόμενα χρόνια»

Metrosport Team07 Σεπτεμβρίου 2023

Για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Ελλάδα και κυρίως τη Θεσσαλία μίλησε ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, Ιωάννης Πυθαρούλης, στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο».

Συγκεκριμένα, υποστήριξε: «Τα φαινόμενα είχαν εκτιμηθεί και υπήρχαν ενδείξεις. Θα γίνουν χειρότερα στο μέλλον. Οι μελέτες δείχνουν τι θα γίνει. Στην Ελλάδα θα έχουμε αύξηση της θερμοκρασίας από 2 έως 4 βαθμούς κατά μέσο όρο, οι βροχοπτώσεις σε ετήσια βάση θα μειωθούν κατά μέσο αλλά θα υπάρχουν πιο έντονα μεμονωμένα επεισόδια. 

Θα υπάρχουν έντονες εναλλαγές σε κάθε εποχή. Θα συνεχίσουμε να έχουμε ένα μεσογειακό κλίμα αλλά οι εναλλαγές θα είναι πιο έντονες. Πρέπει ο κόσμος να μάθει ότι πρέπει να ακούει τις αρχές και να εφαρμόζει τους κανόνες. Για παράδειγμα, όσο καλό αυτοκίνητο ή τρακτέρ να έχω, δεν περνάω μέσα από ρέμα. 

Δεν είμαι ο κατάλληλος για να μιλήσω για τις υποδομές αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρχουν προδιαγραφές που θα λαμβάνουν υπόψιν και τις παρούσες κλιματολογικές συνθήκες αλλά και εκείνες που θα δημιουργηθούν τα επόμενα χρόνια».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.