Πυροβολισμοί στο σούπερ μάρκετ του πεθερού του Μέσι: Στα χέρια των εμπόρων ναρκωτικών το Ροζάριο (vid)

Χρύσανθος Δοβλέτογλου04 Μαρτίου 2023

Αυτό που συνέβη στο σούπερ μάρκετ του πεθερού του Μέσι δεν.. έριξε από τα σύννεφα τους ντόπιους. Οι πυροβολισμοί σε σπίτια και εμπορικούς χώρους είναι συνηθισμένο φαινόμενο στο Ροζάριο, συνοδευόμενοι από μηνύματα γραμμένα σε απειλητικούς τόνους, όπως αυτό που είχε αποδέκτη τον Αργεντινό σταρ. Η πόλη όπου γεννήθηκε ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται στα χέρια εμπόρων ναρκωτικών. Ο φόβος, το αίμα και ο θάνατος έχουν κυριαρχήσει!

Ο εισαγγελέας, Φεντερίκο Ρέμπολα, που είναι υπεύθυνος για την έρευνα, εξήγησε: «Σαφώς ο πρώτος στόχος ήταν να το μάθει όλος ο κόσμος. Όσοι το έκαναν αυτό επιδίωξαν στη δημόσια απήχηση. Προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να δείχνει ότι ήθελαν να εκφοβίσουν ή να απαιτήσουν κάτι από την οικογένεια του Μέσι. Χρησιμοποίησαν κάτι που ήταν κοντά του για να εγγυηθούν ότι θα μαθευτεί και κατάφεραν να περάσουν το «μήνυμα» σε όλο τον κόσμο».

Μετά τις πρώτες ώρες της επίθεσης με 14 πυροβολισμούς, δεν υπάρχει ισχυρή υπόθεση για τα κίνητρα των επιτιθέμενων ή για την ταυτότητά τους. Στο σούπερ μάρκετ, η Αντονέλα, η σύζυγος του Μέσι, εργάστηκε ως ταμίας κάποια στιγμή και είναι η μόνη στην αλυσίδα που εξακολουθεί να ανήκει στην οικογένεια. Όλα τα άλλα υποκαταστήματα έχουν πουληθεί. Δεν είναι τυχαίο ότι επέλεξαν για στόχο αυτό που εξακολουθεί να ανήκει στον πεθερό του Μέσι.

Οι πληροφορίες από την έρευνα είναι οι εξής: 1) από την οικογένεια Ροκούζο (σ.σ. του πεθερού του Μέσι) αναφέρθηκε ότι δεν υπήρχαν προηγούμενες απειλές ή άλλα σημάδια που θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν να περιμένουν μια τέτοια ενέργεια. 2) το μήνυμα που ανέφερε τον Μέσι δεν είχε δακτυλικά αποτυπώματα. 3) ο γραφικός χαρακτήρας αυτού του μηνύματος συμπίπτει με αυτή άλλων παρόμοιων μηνυμάτων. 4) οι βολές κατά του κλειστού σούπερ μάρκετ ήταν τουλάχιστον 12. 5) Οι δράστες των πυροβολισμών ήταν δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα και καταγράφηκαν από τις κάμερες του χώρου.

«Δεν έχουμε τίποτα συγκεκριμένο», είπε ο εισαγγελέας. Και ολοκλήρωσε: «Αυτό που επιδιώχθηκε ήταν να πυροβολήσουν έναν σούπερ μάρκετ κοντά στον Μέσι όχι για να απειλήσουν το περιβάλλον του, αλλά για να εξασφαλίσουν δημοσιότητα. Και είναι ξεκάθαρο ότι όποιος το έκανε θέλει να προκαλέσει ζημιά στον δήμαρχο του Ροζάριο, Πάμπλο Τζάβκιν».

Ο φόβος που σπέρνουν οι έμποροι ναρκωτικών στο Ροζάριο δεν έχει συζητηθεί ποτέ τόσο πολύ άλλοτε στην Αργεντινή, όσο τώρα. Προς το παρόν, αν υπήρχε έστω και μία μικρή πιθανότητα ο Μέσι να παίξει τελικά στη Νιούελς, αυτό το ενδεχόμενο απομακρύνθηκε οριστικά μετά από αυτό το συμβάν. Στο μεταξύ, στα τέλη Μαρτίου, ο Μέσι θα πρέπει να επιστρέψει στην Αργεντινή για να παίξει με την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια σε δύο φιλικούς αγώνες. Στην AFA προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ανησυχία. Φυσικά, το θέμα παρακολουθείται στενά, αλλά δεν έχει γίνει κάποια αναφορά για ενίσχυση της ασφάλειας του άσου της Παρί.

Πάντως, η φράση του Άνιμπαλ Φερνάντεζ, του αμφιλεγόμενου υπουργού Εθνικής Ασφάλειας, εξακολουθεί να ηχεί στα αυτιά των πολιτών: «Οι έμποροι ναρκωτικών νίκησαν».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.