Πυρκαγιά στην Αττική: Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο - Επικίνδυνοι οι δυνατοί άνεμοι

Παναγιώτα Απέργη12 Αυγούστου 2024

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη βόρεια Αττική, με το πύρινο μέτωπο να μαίνεται ανεξέλεγκτο μέχρι αυτή την ώρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η εξάπλωση της πυρκαγιάς ήταν ταχύτατη, με αποτέλεσμα να κινηθεί πολύ γρήγορα προς την Πεντέλη και το Πεντελικό όρος, με τους κατοίκους της περιοχής να λαμβάνουν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (12/8) μήνυμα απομάκρυνσης προς Μελίσσια και Βριλήσσια.

Αντίστοιχο μήνυμα έλαβαν και οι κάτοικοι των οικισμών Ντράφι, Διώνη και Δαμάρασι Ραφήνας, αλλά και όσοι διαμένουν στους οικισμούς Νταού Πεντέλης και Άγιο Σπυρίδωνα.  

Την ίδια ώρα, οι αρμόδιες Αρχές προχώρησαν στην εκκένωση των νοσοκομείων Παίδων Πεντέλης και Στρατιωτικό Νοσοκομείο 414, αλλά και των  μοναστηριών του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη και της Πεντέλης.

Στα πύρινα μέτωπα επιχειρούν 510 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 152 οχήματα, αλλά και μεγάλος αριθμός εθελοντών, με τη συνδρομή των συναρμόδιων φορέων.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία είναι η μεγάλη αύξηση της έντασης των ανέμων που προβλέπεται για το πρωί της Δευτέρας, καθώς οι ταχύτητες θα φτάσουν μέχρι και τα 80 χιλιόμετρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά 8 άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ ένας πυροσβέστης διακομίστηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αττικής, με εγκαύματα δεύτερου βαθμού.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Η Ελληνική Αστυνομία απευθύνει θερμή παράκληση προς όλους τους πολίτες να αποφεύγουν οποιαδήποτε κίνηση προς τις περιοχές που πλήττονται από πυρκαγιές, καθώς με αυτόν τον τρόπο δυσχεραίνεται το έργο της Τροχαίας και των δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Επιπλέον, καλούνται οι πολίτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες που εκδίδονται για εκκένωση περιοχών και να μην επιχειρούν να επιστρέψουν σε περιοχές που έχουν ήδη καεί, για τη δική τους ασφάλεια και για να διευκολυνθεί η αντιμετώπιση της κατάστασης.

Η απρόσκοπτη κίνηση των οχημάτων πυρόσβεσης αποτελεί κρίσιμο παράγοντα στις επιχειρήσεις του Πυροσβεστικού Σώματος για την κατάσβεση της πυρκαγιάς».


Δείτε φωτογραφίες από το πύρινο μέτωπο:





Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.