Πύρινη κόλαση στην Κερατέα: Καίγονται σπίτια και αυτοκίνητα

Metrosport Team30 Ιουνίου 2024

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στην Κερατέα που ξέσπασε γύρω στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής (30/6) και γρήγορα έλαβε μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον αντιδήμαρχο Λαυρεωτικής Αθανάσιο Μακροδημήτρη που μίλησε στην ΕΡΤ έχουν καεί κάποια σπίτια στους οικισμούς Πλάκα και Μαρμάτι.

Κοντά στην περιοχή βρίσκεται και στρατόπεδο, το οποίο, προς το παρόν τουλάχιστον δεν κινδυνεύει.

Η ένταση της φωτιάς και των ανέμων είναι τέτοια που το 112 από νωρίς έστειλε μήνυμα για την εκκένωση συνολικά έξι οικισμών.\

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις περιοχές Μαρκάτι, Άγιος Γεώργιος Θωρικού, Πανόραμα, Παλαιοκαμάριζα, Πλάκα και Άγιος Κωνσταντίνος.


Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κερατέα συνεχώς ενισχύονται με τους ισχυρούς ανέμους να έχουν απλώσει τη φωτιά που έχει πολλές εστίες.

 Το πύρινο μέτωπο ξεκίνησε από τον οικισμό Πλάκα σε περιοχή δίπλα σε σπίτια και εξαπλώθηκε. Στο σημείο υπάρχουν διάσπαρτοι οικισμοί, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν την επιχείρηση κατάσβεσης.

Στην Κερατέα από την πρώτη στιγμή υπήρξε τεράστια κινητοποίηση και αυτή την ώρα επιχειρούν 138 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος, 36 οχήματα, 8 ελικόπτερα και 9 αεροσκάφη. 

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής, μάλιστα, προχώρησαν και σε 52 απεγκλωβισμούς πολιτών.

Γίνονται συνεχείς ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα την ώρα που οι ισχυροί άνεμοι να πνέουν με ριπές 9 μποφόρ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.