Πύργος: Κρίσιμη η κατάσταση 48χρονου που δέχθηκε τσίμπημα αράχνης

Metrosport Team08 Αυγούστου 2024

Κρίσιμη είναι η κατάσταση του 48χρονου άνδρα ο οποίος δέχθηκε τσίμπημα από αράχνη και μέχρι σήμερα δίνει μάχη για τη ζωή του νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου της Ηλείας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.com, ο 48χρονος διακομίστηκε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης (6/8) στο νοσοκομείο, έχοντας αφόρητους πόνους στο πόδι, αν και μέχρι τότε δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για τσίμπημα. 

Αμέσως οι γιατροί του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες, ενώ παράλληλα του έκαναν εισαγωγή, με την εικόνα του σήμερα το πρωί να παρουσιάζει ραγδαία επιδείνωση και τους γιατρούς να κάνουν λόγο για δηλητηριώδες τσίμπημα.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, ο 48χρονος διασωληνώθηκε, με το ιατρικό προσωπικό να επικοινωνεί με το Κέντρο δηλητηριάσεων για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Κατά πληροφορίες, ο 48χρονος, που βρισκόταν για διακοπές στην Ηλεία,  δέχθηκε το τσίμπημα ψηλά στο μηρό, χωρίς ωστόσο να δει ή να καταλάβει το ζωύφιο που του το προκάλεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αν και όλες οι αράχνες διαθέτουν δηλητήριο, οι περισσότερες είναι ακίνδυνες για τον άνθρωπο. Σε κάθε περίπτωση χρησιμοποιούν το δηλητήριο επιθετικά για παράλυση του θηράματος και αμυντικά για να προστατευτούν όταν νιώσουν απειλή. Τα μόνο δύο είδη αράχνης που είναι δυνητικά επικίνδυνα για τον άνθρωπο είναι η Μεσογειακή Λοξοσκέλη (Loxosceles rufescens) και η Μεσογειακή Μαύρη Χήρα (Latrodectus tredecimguttatus).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.