Πυλαία: Εξηγήσεις στον αέρα του Metropolis 95..5 για την κατάρρευση οροφής σε σχολείο

Metrosport Team04 Νοεμβρίου 2021

Για την κατάρρευση οροφής σε σχολείο της Πυλαίας μίλησε, αρχικά, στο Metropolis 95.5 ο Αλέξανδρος Κόπτσης, ο οποίος έχει την γενική εποπτεία των σχολείων όλων της χώρας.

«Είναι λυπηρό. Μας αιφνιδίασε. Σαν Υπ. Παιδείας δεν έχουμε ευθύνη. Είναι θέμα Δήμου, το κτίριο είναι ενοικιαζόμενο από άλλον φορέα. Δεν λειτουργούμε αυτόνομα. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι επί των προγραμμάτων και επί του ανθρωπίνου δυναμικού. Μιλήσαμε με τον διευθυντή και την δασκάλα και πρέπει να τους συγχαρούμε για τις ενέργειές τους. Η δασκάλα είδε έγκαιρα μία σχισμή στην στέγη και τα παιδιά βγήκαν έξω. Δώσαμε εντολή από αύριο να γίνεται τηλεκπαίδευση μέχρι την Τετάρτη που θα έχει αλλάξει όλη η στέγη» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Η τηλεκπαίδευση αφορά όλο το σχολείο. Δώσαμε αυτή την εντολή για λόγους ασφαλείας. Δεν θα χαθεί ούτε ημέρα μαθημάτων. Είχε γίνει μία ενεργειακή αναβάθμιση τα τελευταία χρόνια που αφορούσε και τα κουφώματα, αλλά δεν θέλω να μπω σε χωράφια άλλων. Εμείς διασφαλίσαμε την ομαλή λειτουργία του σχολείου μέχρι αποκατασταθεί το πρόβλημα.»

Τόνισε ότι: «Υπάρχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο για να γίνονται δοκιμαστικές ενέργειες. Το ζητήσαμε για να αντιμετωπιστούν περιπτώσεις κρίσεων. Ο έλεγχος πρέπει να γίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.»

Καϊτεζίδης: «Την ευθύνη την έχει ο μηχανικός...»

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Αν δεν υπήρχε μία παρατηρητική δασκάλα θα είχαμε άλλα... Γιατί κατέρρευσε όλη η στέγη. Ευτυχώς αυτή η γυναίκα είχε την πρόνοια, βλέποντας κάποιες ρωγμές, να εκκενώσει την αίθουσα. Δεν έχει καμία σχέση με την συντήρηση. Από τους ιδιοκτήτες είχε γίνει ενεργειακή αναβάθμιση. Προς τιμήν τους, με δικά τους χρήματα έκαναν ολόκληρη μελέτη και τα άλλαξαν όλα. 

Περιλάμβανε και τοποθέτηση μονωτικών γυψοσανίδων. Την ευθύνη την έχει ο μηχανικός που λειτούργησε υπέρ των ιδιοκτητών. Εμείς δώσαμε εντολή για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για να δούμε τις αστοχίες της μελέτης και καταθέτουμε την Δευτέρα μηνυτήρια αναφορά. Οι ευθύνες θα αποδοθούν και εκτός και εντός των τειχών του Δήμου. Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, πρέπει να πω, ότι ίσως να μην είναι έτοιμες για έλεγχο.»

Καρακότσογλου: «

Ο κ. Καρακότσογλου, πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών της Πυλαίας και της Τούμπας έκανε παρέμβαση αναφέροντας: «Έχετε δίκιο. Έπρεπε να ελεγχθεί από την στιγμή που έγιναν εργασίες. Οι εκπαιδευτικοί με κίνδυνο της ζωής τους κάνουν μάθημα σε αίθουσες που είναι χωρισμένες με γυψοσανίδες και καθαρά λόγω της διορατικότητας της εκπαιδευτικού δεν θρηνήσαμε ψυχές. Κάνουν αγώνα καθημερινά. Ένας εκπαιδευτικός σήμερα τα κάνει όλα, γίνεται τραπεζοκόμος και μηχανικός. Παλιά όλα αυτά ήταν στην ευθύνη του Υπουργείου, πλέον, έχουν μεταφερθεί όλα στους Δήμος και τις Περιφέρειες.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.