Πώς ο Λουκάκου έγραψε αρνητικό ρεκόρ με το «καλημέρα» στο Euro 2024

Κωστής Παναγιώτου18 Ιουνίου 2024

Το Βέλγιο ήταν τελικά το πρώτο θύμα έκπληξης του Euro 2024, με τους "κόκκινους διαβόλους" να γνωρίζουν, στην πρεμιέρα τους στη φετινή διοργάνωση, την ήττα από τη Σλοβακία και τον Ρομέλου Λουκάκου να γράφει αρνητικό με το "καλημέρα".

Οι Σλοβάκοι κατάφεραν να πάρουν μια τεράστια νίκη και να βάλουν φωτιά στον πέμπτο όμιλο, χάρη στο γκολ του Σρανζ, τις αποκρούσεις του Ντουμπράβκα και την αστοχία του Λουκάκου, οποίος μεταξύ άλλων είχε και δύο ακυρωθέν γκολ.

"Η κακή μέρα από το πρωί φαίνεται"

"Η κακή μέρα από το πρωί φαίνεται", λέει ο σοφός λαός και ο υψηλόσωμος επιθετικός του Βελγίου το επιβεβαίωσε. Ο 31χρονος φορ στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, αστοχώντας από πλεονεκτική θέση.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Λουκάκου βρέθηκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα της Σλοβακίας, αλλά στο τέλος τα χάλασε, χάνοντας σε διάστημα λίγων λεπτών δεύτερη μεγάλη ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του, ενώ ακόμη το σκορ ήταν στο 0-0.

Η αστοχία του Βέλγου συνεχίστηκε. Στο 42ο λεπτό ο 31χρονος βρέθηκε ξανά απέναντι από τον Ντουμπράβκα, αλλά για ακόμη φορά η τελική του απόφαση ήταν απογοητευτική, πετώντας άλλη μια μεγάλη ευκαιρία στον κάδο των αχρήστων.

Η γκίνια όμως του Λουκάκου συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Στο 56' κατάφερε εν τέλει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε, μετά από έλεγχο του VAR, με τον φορ του Βελγίου να είναι εκτεθειμένος.

Αλλά το κερασάκι στην τούρτα του Λουκάκου μπήκε στο 86ο λεπτό. Ο Λοΐς Οπέντα έφυγε από τα αριστερά και με πάσα ακριβείας βρήκε τον συμπαίκτη στο ύψος του πέναλτι, με τον Λουκάκου να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για την ισοφάριση, αλλά και πάλι το VAR είχε διαφορετική άποψη, καθώς το γκολ του Βελγίου ακυρώθηκε εκ νέου, καθώς ο Οπέντα, οποίος έδωσε την ασίστ στον Λουκάκου, είχε επαφή το χέρι του με τη μπάλα, με αποτέλεσμα το γκολ να ακυρώνεται.

Ο επιθετικός των "κόκκινων διαβόλων" ήταν μοιραίος για την ομάδα του, σπαταλώντας πολλές μεγάλες ευκαιρίες. Βέβαια, ήταν και άτυχος, καθώς είδε δύο γκολ του να ακυρώνονται, μετά από χρήση του VAR.

Ο Ρομέλου Λουκάκου ολοκλήρωσε την αναμέτρηση, έχοντας χάσει τρεις μεγάλες ευκαιρίες, με αποτέλεσμα να έχει τη χειρότερη επίδοση στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ οι τελικές του είχαν αξία 0.82 xG.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Λουκάκου είναι ο πρώτος σκόρερ των Βέλγων σε μεγάλες διοργανώσεις (Euro, World Cup), με 11 τέρματα σε 22 παιχνίδια

Η πορεία του Βελγίου στο Euro 2024 θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις εμφανίσεις του 31χρονου...και δυστυχώς το πρώτο δείγμα δεν ήταν θετικό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.