Πώς ο Άρης έκανε την υπέρβαση με τον Μόντσου

Γιώργος Στράντζαλης30 Ιουλίου 2024

Αποστολή στην Ολλανδία, Γιώργος Στράντζαλης

Αρης και Βαγιαδολίδ ήρθαν σε οριστική συμφωνία για τον Μόντσου, ο οποίος θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών και θα αποτελέσει μία από τις ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία του κλαμπ, μαζί με του Μάνου Γκαρθία προ διετίας, καθώς η μεταγραφή του θα κοστίσει 3,6 εκατ. ευρώ, ενώ σε περίπτωση που ο 24χρονος μέσος εξαντλήσει όλα τα χρόνια του συμβολαίου του με τον Αρη, τότε θα κοστίσει συνολικά σχεδόν 7 εκατ. ευρώ! Ποσό ρεκόρ για τα οικονομικά δεδομένα του κλαμπ.

Τα παραπάνω βέβαια είναι ενδεικτικά της εκτίμησης των Κιτρινόμαυρων στις ικανότητες και στην ποιότητα του Μόντσου κι αυτός ήταν ο λόγος που τα τελευταία 24ώρα πίεσαν πολύ την Βαγιαδολίδ προς την κατεύθυνση που είχε η χθεσινή ημέρα, αυτή της οριστικής συμφωνίας. Κατεύθυνση προς την οποία πίεσε και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής καθώς εδώ και μέρες έχει πάρει την απόφαση ν' αποδεχτεί την πρόταση του Αρη καταλήγοντας σε αλλαγή περιβάλλοντος με τη νέα προοπτική που του εμφανίζει ο Αρης στην Ευρώπη και σε ένα νέο για αυτόν Πρωτάθλημα. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν αγωνίστηκε στο προ δύο ημερών φιλικό της Βαγιαδολίδ, ενώ δε συμμετείχε ούτε στις τελευταίες δύο προπονήσεις με την ομάδα.

Μαζί με τα μπόνους που μπήκαν στη συμφωνία των δύο πλευρών το ετήσιο συμβόλαιο για τον 24χρονο Ισπανό φτάνει τις 750 χιλιάδες κι αν μη τι άλλο η μεταγραφή του έχει καλλιεργήσει υψηλές προσδοκίες.

Η μεταγραφή του Μόντσου στον Αρη αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών, αφού οι δύο πλευρές από χθες, όταν και ήρθαν σε συμφωνία για το κόστος του deal, είναι σε διαδικασία ανταλλαγής εγγράφων και μόλις ολοκληρωθεί ο Μόντσου αναμένεται σύντομα στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να ολοκληρώσει το τυπικό σκέλος της μεταγραφής του, να περάσει ιατρικές εξετάσεις κι αν όλα πάνε καλά, να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. 

Είναι "προιόν" της φημισμένης ακαδημίας της Μπαρτσελόνα, έχει καταγράψει και μία συμμετοχή στην πρώτη ομάδα, ενώ έχει αγωνιστεί επίσης σε Χιρόνα και Γρανάδα. Από την τελευταία απέκτησε το 2022 η Βαγιαδολίδ τα δικαιώματά του έναντι 1,2 εκατ. ευρώ και μέχρι πρότινος ήταν βασικό μέλος της ομάδας. Παρά τα 24 χρόνια του έχει καταγράψει μέχρι τώρα πάνω από 230 συμμετοχές εκ των οποίων οι 47 στη LaLiga. 

Κυρίως αγωνίζεται στη θέση 8, δηλαδή ως εσωτερικός μέσος, έχοντας την ικανότητα να βοηθήσει αποτελεσματικά στην ανάπτυξη παιχνιδιού αλλά και σε δημιουργία και εκτέλεση, ενώ έχει παίξει και σχεδόν 50 παιχνίδια ως κεντρικός αμυντικός χαφ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.