Ψήφος Ελλήνων του εξωτερικού: Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο από τη Δευτέρα

Metrosport Team10 Ιουλίου 2023

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται από τις αρχές της εβδομάδας το νομοσχέδιο το οποίο με ένα άρθρο θα καταργεί όλα τα εμπόδια για την ψήφο των αποδήμων, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός εξήγησε από το βήμα της Βουλής:

«Έτσι ώστε όλοι οι συμπολίτες μας που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να συμμετέχουν στην πολιτική ζωή της πατρίδας από όπου και αν κατοικούν. Αφού δοκιμάσαμε τη διαδικασία στην πράξη, να δούμε πόση συνέπεια υπάρχει μεταξύ λόγων και πράξεων. Και γιατί όχι να ψηφιστεί από 300 βουλευτές; Να δείξουμε πόσοι μένουμε πραγματικά πιστοί στις διακηρύξεις μας».


Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ξεκινάει η συζήτηση με τα κόμματα. Στόχος -όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές- είναι να ψηφιστεί μέχρι τα τέλη του μήνα. Σημειώνεται ότι χρειάζονται οι ψήφοι 200 βουλευτών κι ότι 190 είχαν ψηφίσει τη σχετική διάταξη της ΝΔ το 2021 ενώ αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι διαμορφώνεται μία ευρύτερη συναίνεση.

Λίγη ώρα μετά την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως τόνισε, σε ανάρτησή της, πως «την ερχόμενη εβδομάδα θέτουμε σε δημόσια διαβούλευση νέο νόμο για να μπορούν όλοι οι απόδημοι Έλληνες πολίτες ΧΩΡΙΣ περιορισμούς να ασκούν το δικαίωμα της ψήφου από όπου και αν βρίσκονται. Ιστορική η ευκαιρία και η ευθύνη όλων των Βουλευτών».

Η ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως στο Twitter:

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.