Ψέματα, το τέλος (τους). Αλήθεια, η αρχή (της) …

Αρις Νικολάκης26 Ιουλίου 2023

Ο γέγονε, γέγονε! Για τους δυο αγώνες – ζωής η θανάτου, δίχως στάλα υπερβολής – με την Μπεϊτάρ… Ό,τι έκανε ο ΠΑΟΚ, έκανε. Δεν μπορεί πλέον, να κάνει οτιδήποτε άλλο. Δίχως τούτο να σημαίνει… Προς Θεού, δηλαδή… Πως έκανε ο ΠΑΟΚ ό,τι έπρεπε κι όφειλε, να κάνει απέναντι στην ιστορία και στον κόσμο του. Όλα κι όλα. Εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγούμαστε.

Ουδέν έκανε αλλά… Τώρα είναι η ώρα για όλα, στα όλα. Δρόμος ο οποίος δεν έχει γυρισμό η πρόκριση! Δε χωρά καν συζήτηση περί τούτου. Εξάλλου έχουν γίνει τόσες συζητήσεις. Τα λόγια δεν έχουν σημασία. Τα έργα ναι!

Θα ακούσουν πάλι, οι φίλοι του «δικέφαλου» προπονητές και παίκτες τους να μιλούν για την πρόκριση. Δε θα μετρήσουν τα λόγια τους. Να λέμε την πάσα αλήθεια. Τα έργα τους θα μετρήσουν αύριο Πέμπτη, στην Τούμπα. Εκεί όπου οι φίλοι του «δικέφαλου» θα πάρουν παρουσίες προπονητών και παικτών. Εκεί όπου θα κριθούν για πρώτη φορά εφέτος κι οι μεν κι οι δε…

Δεδομένη για τον πρώτο αγώνα με τον Μπεϊτάρ είναι μόνον η παρουσία κόσμου στις κερκίδες της Τούμπας. Η παρουσία ομάδας στον αγωνιστικό χώρο είναι η το ζητούμενο.

Εάν ήταν στο χέρι του κόσμου, θα εξασφάλιζαν την πρόκριση από τον πρώτο αγώνα. Δεν είναι. Είναι στο χέρι της ομάδας. Ως εκ τούτου αναμένεται με αγωνία και με λαχτάρα η ανταπόκριση της στις υποχρεώσεις της.

Η πληρότητα του ρόστερ του – και να μας συμπαθείτε όσοι διαφωνείτε – δεν είναι βαρύνουσας σημασίας. Πέρυσι οι αρμόδιοι τη θωρούσαν δεδομένη στον πρώτο αγώνα με τη Λέφσκι στη Σόφια. Διαχειρίσθηκαν …αφ’ υψηλού τον αγώνα. Έπεσαν (οι αρμόδιοι, έτσι;) από… αφ’ υψηλού! Γκρεμοτσακίσθηκαν. Εκτέθηκαν. Εξέθεσαν και τον ΠΑΟΚ. Εφέτος – θέλουμε, να πιστεύουμε πως – άλλαξαν προσέγγιση του ξεκινήματος στο Κόνφερενς Λιγκ. Το πάθημα να τους έγινε μάθημα.

Το θέμα δεν είναι, ποιοι θα παίξουν αύριο. Το θέμα είναι πως θα παίξουν, όσοι παίξουν! Αυτό είναι το θέμα κι εφέτος με την Μπεϊτάρ, όπως ήταν και πέρυσι με τη Λέφσκι. Με λίγα λόγια; Από τον ΠΑΟΚ εξαρτάται η πρόκριση, ήτοι το ξημέρωμα της επόμενης ημέρας. Δίχως την πρόκριση θα αργήσει πολύ, πάρα πολύ να ξημερώσει στην Τούμπα…

Εν αρχή λοιπόν, ην η πρόκριση. Έπονται όλα τα άλλα!

Κι επιμένουμε εμείς: Ψέματα; Το τέλος (τους). Αλήθεια; Η αρχή (της)!

ΥΓ 1 : Ακούγεται κατά κόρον το περί «επαναληπτικού» στα Ιεροσόλυμα. Δε υπάρχει «επαναληπτικός». Δεν επαναλαμβάνεται ο αγώνας. Άλλος είναι ο ένας (ο πρώτος) αγώνας κι άλλος (ο δεύτερος) ο άλλος αγώνας! Δεν υπάρχει «επαναληπτικός»…

ΥΓ 2 : Και κάτι ακόμη. Πως γίνεται η τάδε ομάδα να νικά 0-2 κι η δείνα 2-0; Δε γίνεται; Υπάρχει διαφορά! Μία από τις δυο νίκες, επειδή για νίκες πρόκειται, αναφέρεται με λάθος σκορ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.