Άρης: Ψάχνει το γρήγορο γκολ

Γιώργος Στράντζαλης05 Νοεμβρίου 2023

Το γρήγορο γκολ, ώστε ν’ αλλάξει από νωρίς τα δεδομένα και τις ισορροπίες του αγώνα, αποτελεί βασικό ζητούμενο για τον Αρη (και) στον σημερινό απέναντι στον Ατρόμητο στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Οι δύο νίκες με Πανσερραϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα έχουν αλλάξει το momentum της ομάδας αλλά είναι χαρακτηριστικό ότι και στα δύο παιχνίδια χρειάστηκε οι Κιτρινόμαυροι να σπαταλήσουν πολλά αγωνιστικά λεπτά μέχρι να βρουν τρόπο διάσπασης των κλειστών αμυνών, να γίνουν δημιουργικοί και ουσιαστικοί στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Στη διάρκεια της φετινής χρονιάς, ο Αρης κατάφερε να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα στο πρώτο εικοσάλεπτο σε μόλις δύο περιπτώσεις κι έφτασε σε εύκολες νίκες απέναντι σε Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό αντίστοιχα, δείγμα του σημαντικού στοιχείου που χρειάζεται να βρει σήμερα με αντίπαλο τον Ατρόμητο. Οι Περιστεριώτες έχουν μεν την αύρα του νέου προπονητή και την ψυχολογία της πρώτης νίκης, που απέσπασαν στο Πρωτάθλημα στην προηγούμενη αγωνιστική, αλλά δύσκολα θα πάρουν ρίσκα στο Κλεάνθης Βικελίδης και περισσότερο θα προσπαθήσουν να κλειδώσουν τον αντίπαλο, προστατεύοντας τα μετόπισθεν και επενδύοντας στην ατομική ποιότητα που έχουν μπροστά.

Άρα, ο Αρης χρειάζεται πρωτίστως υπομονή στο παιχνίδι του για να βρει τρόπο να διασπάσει την άμυνα και να γίνει πιο δημιουργικός. Αν το καταφέρει από νωρίς, τότε δεδομένα αλλάζει τις ισορροπίες υπέρ του αναγκάζοντας τον αντίπαλο να δώσει περισσότερα μέτρα στο γήπεδο. 

Αυτό είναι κάτι που ζήτησε στη διάρκεια της εβδομάδας ο Μάντζιος από τους ποδοσφαιριστές του, απαιτώντας από την αρχή πίεση, γρήγορες και διαρκείς κινήσεις με την μπάλα στα πόδια και να φτάσουν στο επίπεδο των τελικών προσπαθειών ώστε να έρθει το γρήγορο γκολ που θα απελευθερώσει τον Αρη και θα φέρει το ματς στα μέτρα του από νωρίς. 

Με τον Πανσερραϊκό για παράδειγμα η ομάδα του στο α’ ημίχρονο δημιούργησε εννέα τελικές χωρίς να τις αξιοποιήσει, ενώ με τον ΠΑΣ δυσκολεύτηκε αισθητά στα πρώτα 45 λεπτά να βρει χώρους και τρόπους προώθησης του παιχνιδιού στην αντίπαλη περιοχή, σε αντίθεση με το δεύτερο ημίχρονο όπου απέκτησε νωρίς το προβάδισμα και έφτασε στη νίκη. Με τον Ατρόμητο ο Μάντζιος θέλει να δει από την ομάδα του ισορροπία και δημιουργία σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, στοιχείο το οποίο προϋποθέτει παιχνίδι εντάσεων και πάνω σ’αυτόν τον τομέα δούλεψε στη διάρκεια της εβδομάδας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.