«Λίρα 100»: Ψάχνει ένα νταμπλ μετά από 22 χρόνια!

Γιώργος Μάντζιος25 Μαΐου 2024

Εδώ είμαστε, τελευταία στήλη της σεζόν, αφού πέφτει η αυλαία στα πρωταθλήματα της Ευρώπης και μένει πλέον ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ, την επόμενη εβδομάδα και 15 ημέρες πριν την σέντρα στο Euro της Γερμανίας. Φινάλε στο Βέλγιο, τελικός κυπέλλου στην Πορτογαλία και τελευταίες εκκρεμότητες στην Ολλανδία για Ευρώπη και παραμονή / άνοδο. Σας παραθέτω τις σκέψεις μου για ότι ξεχώρισα:

Στην Πορτογαλία η άνοδος / παραμονή θα κριθεί ανάμεσα σε Πορτιμονένσε και AVS. Το πρώτο παιχνίδι εκτιμώ πως θα το πάρει η Πορτιμονένσε και γιατί έχει πιο γεμάτο ρόστερ και γιατί έκλεισε με διπλό – ψυχολογίας κόντρα στην μισητή Φαρένσε την σεζόν, αλλά κυρίως γιατί η AVS στο δικό της φινάλε, ήταν σαν… να μην ήθελε να ανέβει. Πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς ότι στα 5 τελευταία παιχνίδια της, δεν κέρδισε τα 4 και μάλιστα με υποδεέστερους και αδιάφορους αντιπάλους; Επιλογή ο άσος (1,95).

Στον τελικό του κυπέλλου Πορτογαλίας η Σπόρτινγκ (φωτο) είναι δικαίως το φαβορί και για να κάνει ένα νταμπλ μετά από 22 χρόνια (!), αλλά κυρίως γιατί στο εσωτερικό της τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και δεδομένα, μετά και την παραμονή του Αμορίμ στον πάγκο της. Στην Πόρτο ο Κονσεϊσάο βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου, διοικητικά η ομάδα περνάει σε νέα ημέρα, μετά την ήττα του Πίντο Ντα Κόστα στις εκλογές, ενώ και αρκετοί παίκτες είναι αμφίβολο αν θα παραμείνουν στους «δράκους» την επόμενη σεζόν. Επιλογή η κατάκτηση του τροπαίου από την Σπόρτινγκ (1,80, για να πάρουμε και την κάλυψη εφόσον κριθεί ο τελικός σε παράταση ή σε πέναλτι).

Στην Ολλανδία Ουτρέχτη και Γκόου Αχέντ Ιγκλς θα παλέψουν για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, οι γηπεδούχοι και λόγω έδρας και λόγω προπονητή (πολύπειρος Ρον Γιανς) έχουν ένα προβάδισμα, αλλά προσωπικά ασχολήθηκα εδώ με τα κόρνερ. Στα 3 τελευταία της Ουτρέχτης είχαμε 14, 17 και 16 κόρνερ, στα 2 τελευταία της Γκόου Αχέντ Ιγκλς 13 και 13 κόρνερ. Επιλογή το over 10,5 κόρνερ (1,90) και μια… τουφεκιά στο 15+κόρνερ (6,90).

Στα ημιτελικά των μπαράζ για την παραμονή, η Εξέλσιορ κέρδισε μεν με σκορ 2-1 στην Χάγη, ωστόσο η εικόνα του αγώνα ήταν διαφορετική. Η Ντεν Χάαγκ όχι μόνο δεν άξιζε να χάσει, αλλά θα μπορούσε ακόμη και να κερδίσει (21-8 οι τελικές υπέρ της και 2,25-0,79 τα xgoals υπέρ της). Εκτιμώ ότι και πάλι θα δούμε επιθετικό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, οπότε επιλέγω το G/G & over (1,85).

Στο Βέλγιο στη μάχη του τίτλου η Κλαμπ Μπριζ δύσκολα θα «αυτοκτονήσει» εδώ που έφτασε, αλλά αφού παίρνει το τρόπαιο και με ισοπαλία, δεν ξέρω αν αξίζει να κρατήσει κάτι κάποιος στοιχηματικά. Πάντως ο βαθμός κάνει και στην Σερκλ, αν την ίδια ώρα η ελλιπέστατη Γκενκ χάνει στην έδρα της Ουνιόν Σεν Ζιλουά. Όπως και να έχει η ισοπαλία είναι καλοπληρωμένη και αξίζει (4,35).

Τέλος στα πλέι οφ για την Ευρώπη τα πάντα έχουν κριθεί, αλλά ένα παιχνίδι «φωνάζει» για αρκετά κόρνερ. Τα 5 τελευταία παιχνίδια της Λέουβεν με τη Βέστερλο είχαν 13, 20 (!), 14, 12 και 11 κόρνερ, ενώ τα 6 τελευταία παιχνίδια της Βέστερλο είχαν 15, 10, 13, 13, 13 και 19 κόρνερ. Επιλογή το over 10,5 κόρνερ (1,85) και μια… τουφεκιά στο 15+ κόρνερ (6,50).

Οι επιλογές μου:
  • ΠΟΡΤΙΜΟΝΕΝΣΕ – AVS 1 1,95
  • ΠΟΡΤΟ – ΣΠΟΡΤΙΓΝΓΚ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ 1,80
  • ΟΥΤΡΕΧΤΗ – ΣΠΑΡΤΑ ΡΟΤ. OVER 10,5 ΚΟΡΝΕΡ 1,90
  • ΕΞΕΛΣΙΟΡ – ΝΤΕΝ ΧΑΑΓΚ G/G & OVER 1,85
  • ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ – ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ Χ 4,35
  • ΛΕΟΥΒΕΝ – ΒΕΣΤΕΡΛΟ OVER 10,5 ΚΟΡΝΕΡ 1,85
ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ
  • ΟΥΤΡΕΧΤΗ – ΣΠΑΡΤΑ ΡΟΤ. 15+ ΚΟΡΝΕΡ 6,90
  • ΛΕΟΥΒΕΝ – ΒΕΣΤΕΡΛΟ 15+ ΚΟΡΝΕΡ 6,50

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.