Πρώτη φορά στα αστέρια: Το ντεμπούτο του Παυλίδη στο Champions League

Κωστής Παναγιώτου20 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Βαγγέλης Παυλίδης, μετά τον Χρήστο Τζόλη, πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή στην τελική φάση του UEFA Champions League, καθώς αγωνίστηκε βασικός στην εκτός έδρας νίκη της Μπενφίκα κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

Ο διεθνής επιθετικός μετακόμισε το φετινό καλοκαίρι από την Άλκμααρ στους "αετούς" της Λισαβόνας, έναντι 18 εκατομμυρίων ευρώ (δύο εκατ. ευρώ μπόνους), με τους Πορτογάλους να βάζουν μια μυθική ρήτρα αποδέσμευσης, ύψους 100 εκατ. ευρώ!

Μάλιστα, η ρήτρα αποδέσμευσης που προστέθηκε στο συμβόλαιο του 25χρονου άσου είναι η μεγαλύτερη που έχει συμφωνηθεί για Έλληνα ποδοσφαιριστή, δείγμα της μεγάλη εμπιστοσύνης, που έχουν οι άνθρωποι της Μπενφίκα στο πρόσωπο του Έλληνα διεθνή.

  • Το MetroAnalysis σάς παρουσιάζει όλα όσα έκανε ο Βαγγέλης Παυλίδης στο ντεμπούτο του στο Champions League.

Ο Παυλίδης, στο παρελθόν, έχει αγωνιστεί σε 35 ευρωπαϊκούς αγώνες, σημειώνοντας 18 τέρματα, αλλά καμία φορά σε αναμέτρηση του Champions League.

Αυτό συνέβη για πρώτη φορά χθες (19/9) το βράδυ απέναντι στον Ερυθρό Αστέρας, με τον 25χρονο επιθετικό να παίρνει φανέλα βασικού από τον Μπρούνο Λάζε.

Στα 88 λεπτά, που βρέθηκε εντός αγωνιστικού χώρου, ο Παυλίδης είχε 33 ενέργειες με τη μπάλα, 16/21 επιτυχημένες πάσες, εκ των οποίων οι 7 ήταν στην επίθεση.

Παρότι είχε ενεργό ρόλο στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του, δεν κατάφερε να βρει τελικές με αξιώσεις, έχοντας δύο σουτ (το ένα μπλοκαρίστηκε), ενώ ενεπλάκη σε 14 μονομαχίες βγαίνοντας νικητής στις τέσσερις από αυτές.

Στο ShotMap του Παυλίδη, από το χθεσινό παιχνίδι, παρατηρούμε ότι και οι δύο τελικές που επιχείρησε ο Έλληνας φορ ήταν από πλάγια θέση, μειώνοντας με αυτόν τρόπο τις πιθανότητες να βρει δίχτυα.


Οι επιδόσεις του Παυλίδη στην πρώτη του εμφάνιση στο Champions League:

Ενέργειες με τη μπάλα

33

Πάσες

16/21 (76%)

Πάσες στην επίθεση

7/10 (70%)

Τελικές

2

xG

0.10

Κερδισμένες μονομαχίες

4/14 (29%)

Ντρίμπλες

1/1 (100%)

Ο Βαγγέλης Παυλίδης, μέχρι στιγμής, έχει καταγράψει έξι εμφανίσεις (5 στο πρωτάθλημα) με τη φανέλα της Μπενφίκα, μετρώντας ένα γκολ και μια ασίστ.

Data: SofaScore

Photo credits: BrunoFrancisc89/Χ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.