Προϋπολογισμός 2025: Περιλαμβάνει 12 αυξήσεις αποδοχών και μειώσεις φόρων

Metrosport Team08 Οκτωβρίου 2024

Για προϋπολογισμό που στέλνει «μήνυμα αισιοδοξίας» κάνει λόγο ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, κάνοντας λόγο για 12 διαφορετικές αυξήσεις αποδοχών και μειώσεις φόρων.

Όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε για το επόμενο έτος, στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, περιλαμβάνει συνολικά 12 διαφορετικές αυξήσεις αποδοχών και 12 μειώσεις φόρων, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι η οικονομία αναπτύσσεται γρηγορότερα από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

«Κι ότι η ανεργία θα μειωθεί ακόμα πιο πολύ. Η κυβέρνηση κάνει ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την πλήρη εκπλήρωση των προεκλογικών της δεσμεύσεων!», επεσήμανε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς υπογράμμισε ότι παρά τις υψηλές αβεβαιότητες από τις πρόσφατες γεωπολιτικές εξελίξεις, η ελληνική οικονομία παρουσιάζει υψηλή ανθεκτικότητα.

«Σε αυτά τα πλαίσια, όπως και στο Μεσοπρόθεσμο στο προσχέδιο προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης 2,2 για φέτος και 2,3 για του χρόνου, πληθωρισμός 2,7 για φέτος και 2,1 για του χρόνου και πρωτογενές πλεόνασμα 2,4 για φέτος και 2,5 για του χρόνου, που είναι η βάση που μας επιτρέπει να αυξήσουμε και τις δαπάνες, τις πρωτογενείς δαπάνες, όπως αναφέραμε και στο Μεσοπρόθεσμο.

Σε αυτά τα πλαίσια οι πρωτογενείς δαπάνες γενικής κυβέρνησης αναμένεται να αυξηθούν 3,6% με όριο το 3,7% από το Μεσοπρόθεσμο. Να αναφέρουμε ότι στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού αναφέρονται όλα τα μέτρα που παρουσιάστηκαν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και ό,τι έχουμε αναγγείλει που είναι εντός δημοσιονομικών στόχων, οπότε καλείται να συγκεράσει τους στόχους της δημοσιονομικής σταθερότητας με τους στόχους βελτίωσης του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, αλλά και να αντιμετωπίσει σύγχρονα προβλήματα όπως είναι το στεγαστικό, το δημογραφικό, η κλιματική αλλαγή αλλά και τις αναγκαίες αυξημένες δαπάνες της εθνικής άμυνας», υποστήριξε ο Θάνος Πετραλιάς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.