Προβλήματα στο αεροδρόμιο Μακεδονία μετά το διεθνές μπλακ άουτ

Metrosport Team19 Ιουλίου 2024

Επανήλθαν περίπου στις 15:40 τα πληροφοριακά συστήματα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», λίγη ώρα αφότου η Microsoft ανακοίνωσε ότι το πρόβλημα στα πληροφορικά της συστήματα επιδιορθώθηκε.

Το παγκόσμιο, ψηφιακό μπλακ άουτ το οποίο προκλήθηκε εξακολουθεί να επηρεάζει ορισμένες τράπεζες, υπηρεσίες και αεροδρόμια, ωστόσο τα μικρά ζητήματα που προέκυψαν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης αποκαταστάθηκαν.

Παρά τα προβλήματα το «Μακεδονία» παρουσίασε ομαλή εικόνα. Δεν ακυρώθηκε καμία πτήση και οι καθυστερήσεις αφορούσαν στις υπηρεσίες του check in.

Εκείνο δηλαδή που παρατηρήθηκε για λίγες ώρες ήταν κάποιες μικρές καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις με τους επιβάτες να δημιουργούν σε κάποιες περιπτώσεις ουρές στις αίθουσες αναμονής, ενώ δεν φάνηκε να αντιμετωπίζεται οποιαδήποτε πρόβλημα με το σύστημα των αφίξεων. Αιτία των καθυστερήσεων ήταν το σύστημα της Microsoft το οποίο χρησιμοποιούν συγκεκριμένες αεροπορικές εταιρείες, το οποίο δεν ανταποκρίνονταν για παρατεταμένο χρονικό διάστημα παγκοσμίως και οι επιβάτες έκανα τα check in των πτήσεών τους χειροκίνητα, δηλαδή οι κάρτες επιβίβασης συμπληρώνονταν γραπτώς.

Για αυτό ωστόσο χρειάστηκε να συνδράμει τα μέγιστα το προσωπικό της Fraport καθώς όπως είπε στη Voria.gr ο διευθυντής της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Βιτζηλαίος, οι εργαζόμενοι «όλες αυτές τις ώρες υπερέβαλαν εαυτόν».

Σύμφωνα με τον κ. Βιτζηλαίο, οι καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη «δεν είχαν καμία σχέση με αυτές της Αθήνας ή των ευρωπαϊκών αεροδρομίων» και η κατάσταση «ήταν διαχειρίσιμη και αντιμετωπίστηκε ικανοποιητικά».

Αυτό φαίνεται και στις εικόνες της Voria.gr από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», όπου οι ουρές των επιβατών δεν πρόλαβαν να λάβουν μεγάλη έκταση.


Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα φέρεται να ξεκίνησε από μία ενημέρωση στα πληροφοριακά συστήματα από την εταιρεία κυβερνοασφάλειας CrowdStrike.

Το ζήτημα ενημέρωσης στο CrowdStrike φαίνεται ότι επηρέασε άμεσα τα συστήματα Windows σε όλο τον κόσμο, με τους φορητούς υπολογιστές να εμφανίζουν μια οθόνη σφάλματος γνωστή ως «μπλε οθόνη θανάτου».

πηγή: voria.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.