Πρόβλημα ο Χάρελ, πλεονέκτημα η έλλειψη πίεσης

Βασίλης Βλαχόπουλος29 Μαΐου 2024

Προφανώς στο συγκεκριμένο ζευγάρι υπάρχει ισχυρό φαβορί και ξεκάθαρο αουτσάιντερ αλλά στις προθέσεις του Αρη δεν είναι να διαδραματίσει ρόλο «κομπάρσου» στον πρώτο αγώνα (31/5) με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ όπου οι «πράσινοι» ετοιμάζουν φιέστα για την κατάκτηση της Euroleague.

Ο Αρης είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που νίκησε φέτος τον Παναθηναϊκό μέσα στο «σπίτι» του σ’ ένα από τα καλύτερα και σίγουρα πιο ώριμα φετινά παιχνίδια του. Τότε βέβαια οι συνθήκες ήταν διαφορετικές καθώς η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη διένυε περίοδο δαιμονιώδους φόρμας εν αντιθέσει με τον Παναθηναϊκό δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. 

Αυτό επιβεβαιώθηκε εξάλλου και το περασμένο Σαββατοκύριακο όπου η ομάδα του Εργκίν Αταμάν κατέκτησε την Euroleague «πιάνοντας» στάνταρ απόδοσης τα οποία επιβεβαίωσαν τόσο τη δυναμική της όσο και την ποιότητα των παικτών. Εξάλλου, η απόσταση των δύο ομάδων σε επίπεδο επένδυσης είναι χαώδης καθώς ο φετινός Αρης δεν δαπάνησε περισσότερα από 800.000 ευρώ και σε 48 ώρες θα αντιμετωπίσει – πέραν της Πρωταθλήτριας ομάδας – μια ομάδα με προϋπολογισμό (τουλάχιστον) 25 φορές μεγαλύτερο.

Τούτο βέβαια δεν αποτέλεσε δικαιολογία ή επιχείρημα στις μέχρι στιγμές αναμετρήσεις. Είναι η φιλοσοφία που έχει ο φετινός Αρης, η εξαιρετική συνήθειά του να κοιτάζει τους πάντες στα μάτια, ανεξαρτήτως συνθηκών διεξαγωγής ενός αγώνα. Το πρόβλημα για τον 42χρονο τεχνικό είναι ότι το εξαιρετικά πιθανό ενδεχόμενο να μην έχει στη διάθεσή του τον Ρόνι Χάρελ πάνω στον οποίον στηρίζεται η αμυντική λογική της ομάδας, πέραν των λύσεων που προσφέρει στην επίθεση. Στην πραγματικότητα, μοιάζει απίθανο να προλάβει και τον δεύτερο αγώνα της ερχόμενης Κυριακής λόγω του οστικού οιδήματος που τον ταλαιπωρεί. Μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες και για τον Σίλβιο ΝτεΣόουζα, εκτιμάται όμως ότι θα είναι στην αποστολή και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.

Στο μεταξύ, η ΚΑΕ Αρης ανακοίνωσε χθες ότι ήδη ξεκίνησε η διαδικασία ανανέωσης των εισιτηρίων διαρκείας Courtsides και Platinum για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο καθώς επίσης και ότι λόγω της μεγάλης ζήτησης και του ενδιαφέροντος η προθεσμία θα εκπνεύσει στο τέλος της εβδομάδας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.