Προβάδισμα πρόκρισης για τον Ολυμπιακό, 1-0 τη Γκενκ

Metrosport Team11 Αυγούστου 2023

Προβάδισμα πρόκρισης πήρε ο Ολυμπιακός επικρατώντας με 1-0 της Γκενκ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στο πρώτο παιχνίδι της γ΄προκριματικής φάσης του Europa League. 

Οι «ερυθρόλευκοι» ευτύχησαν να πάρουν το προβάδισμα μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Ροντινέι έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο αμυντικός των φιλοξενούμενων δεν κατάφερε να απομακρύνει, η μπάλα έφτασε στον Φορτούνη που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Οι παίκτες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ πίεσαν και προσπάθησαν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα αλλά χωρίς αποτέλεσμα. 

Η Γκενκ άρχισε να κερδίζει μέτρα στο χορτάρι και εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των γηπεδούχων στη μεσαία γραμμή και τις αργές επιστροφές στα άκρα προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Πασχαλάκη, ο οποίος φώναξε «παρών» όποτε χρειάστηκε. Η σημαντικότερη φάση που έχασαν ήταν στο 43ο λεπτό όταν ο Φρεέιρε έκοψε με το πόδι την προσπάθεια του από τον Αροκονταρέ

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός είχε αρχικά τον έλεγχο της αναμέτρησης και προσπάθησε να βρει και δεύτερο γκολ ενώ οι φιλοξενούμενοι απειλούσαν κυρίως με στατικές φάσεις. Στο 70' έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ αλλά ο Πασχαλάκος απέκρουσε αρχικά και ο Ρέτσος απομάκρυνε. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μπιέλ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. 

Η Γκενκ όσο περνούσε ο χρόνος ανέβασε στροφές, έγινε απειλητική και στις καθυστερήσεις έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει αλλά ο Πασχαλάκης ακούμπησε ελάχιστα τη μπάλα στέλνοντας την στο δοκάρι ενώ ο Ρέτσος απομάκρυνε τον κίνδυνο κρατώντας το μηδέν.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Φρέιρε, Κίνι, Ιμπόρα, Μαντί Καμαρά (84' Βρουσάι), Καρβάλιο (63' Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης (76' Ντόη), Μασούρας (76' Ελ Κααμπί), Αραμπί (64' Μπιέλ)

 ΓΚΕΝΚ: Φαντεφόρντ, Μουνιόθ, ΜακΚένζι, Κουέστα, Καγιέμπε (71' Αρτεάγκα), Ελ Κανούς, Γκαλάρθα (66' Μοχάμεντ), Χορσόβσκι, Παϊντσίλ, Τρεσόρ (80' Μπααχ), Αροκονταρέ (66' Σορ)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.