Πρώτο clasico με κίνητρο, ξέρει πώς να κερδίσει ο ΠΑΟΚ

Γιώργος Καστάνης17 Σεπτεμβρίου 2023

Από την στιγμή που πέρασε με επιτυχία, τα έξι παιχνίδια των προκριματικών αγώνων του Conference League και προκρίθηκε στους ομίλους της διοργάνωσης με ελλιπές ρόστερ, ξεκάθαρα έδειξε ο ΠΑΟΚ πως μπορεί να διαχειριστεί δύσκολους αγώνες. Είναι άλλωστε η μοναδική ελληνική ομάδα που ξεπέρασε το εμπόδιο τριών αντιπάλων στην ίδια διοργάνωση.

Θα μου πείτε, άλλο είναι η Ευρώπη, άλλο είναι η Ελλάδα. Σωστό. Όμως η ομάδα έδειξε πως έχει χαρακτήρα. Έχει μέταλλο νικητή. Και αυτό μπορεί και το δείχνει σε κάθε παιχνίδι. Είτε παίζει με αντίπαλο τον Άρη, είτε με αντίπαλο την Χάϊντουκ. Το συμπέρασμα από τα εννέα παιχνίδια που έδωσε ο Δικέφαλος έως τώρα και στις δύο διοργανώσεις, είναι ένα: 

Ξέρει πως να κερδίζει. Έχει μπροστά του, το πρώτο clasico της σεζόν, έχει κίνητρο, είναι καλύτερος σαν σύνολο αρκεί να το δείξει μέσα στο γήπεδο και να προχωρήσει. Ο Λουτσέσκου έχει πολλές επιλογές στην διάθεσή του για την ενδεκάδα. Εκτιμώ, πως δεν θα «ρισκάρει». Θα προχωρήσει στην πεπατημένη. Σε όλες τις γραμμές. 

Τώρα μένει να φανεί εάν για παράδειγμα, στο δεξί άκρο θα επιλέξει τον πολύπειρο και μπαρουτοκαπνισμένο Βιεϊρίνια αντί του Κεντζιόρα. Ή ακόμη εάν αντί του Μπράντον που βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, βάλει τον Σαμάτα. Είναι αυτές οι πινελιές που θέλει να βάλει ο προπονητής, για να κερδίσει κάτι περισσότερο.

Απέναντί του, θα βρει μία ομάδα με πολλές νέες προσθήκες, που όμως δεν έχει “μονταριστεί” ακόμη. Και αυτό, είναι το κέρδος για τον ΠΑΟΚ. Είναι πιο ομάδα σε σύγκριση με τον Άρη, έχει τον ίδιο προπονητή την τελευταία τριετία, βασίζεται σε παίκτες που γνωρίζουν ο ένας τις κινήσεις του άλλου μέσα στο γήπεδο.

Θεωρητικά και πρακτικά, ο ΠΑΟΚ που είδαμε με αντιπάλους την Χάρτς, την Χάϊντουκ, την Μπεϊτάρ, τον Αστέρα, την Κηφισιά, θα κερδίσει τον Άρη. Είναι σε καλύτερο μομέντουμ. Το οποίο καλείται να δείξει. Τώρα, πάντα σε ένα παιχνίδι, υπάρχουν και οι απρόβλεπτοι παράγοντες. Η ομάδα όμως που έχει μάθει να κερδίζει, ακόμη και τους επονομαζόμενους: «εις βάρος της παράγοντες», βρίσκει τους τρόπους να τους ξεπερνά. Και να σκορπά, χαμόγελα στους φιλάθλους της.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.