Πρώτη προτεραιότητα ο φορ για τον Λουτσέσκου

Metrosport Team10 Ιουλίου 2024

Αποστολή στο Χορστ: Γιώργος Καστάνης – Γιώργος Ζαϊρης

Σε τρεις θέσεις χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα, εν όψει των κρίσιμων αγώνων στο Champions League κυρίως για τον τρίτο προκριματικό γύρο (εφόσον προκριθεί από τον δεύτερο) και στη συνέχεια για τα πλέι οφ. Στην επίθεση, στη μεσαία γραμμή και στα άκρα. 

Βεβαίως για τη μεσαία γραμμή, όπως είχαμε την ευκαιρία να αναλύσουμε το θέμα στο Metropolis 95,5 από χθες, ο Μειτέ αποτελεί την κύρια επιλογή. Από την στιγμή δε, που έχει μεταφέρει στους συμπαίκτες του, πως καλοβλέπει την προοπτική της επιστροφής του, τότε ασφαλώς κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει την θετική εξέλιξη της υπόθεσης. Κυρίως προς τα τέλη αυτής της εβδομάδας. Ποια όμως είναι κατά σειρά προτεραιότητας τα «θέλω» του προπονητή, αναφορικά με την ενίσχυση της ομάδας;

Τι θέλει περισσότερο ο Ραζβάν Λουτσέσκου; Τον σέντερ φορ που θα δώσει λύσεις, πρακτικά, στο σκοράρισμα από την «φροντ λάιν» της ομάδας; Τον μέσο, όπως είναι ο Μειτέ; Τον εξτρέμ που αυτή την χρονική περίοδο το θέμα του, δείχνει παγωμένο;

Ξεκάθαρα και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Metrosport και του Metrosport.gr, η βασική προτεραιότητα για τον Λουτσέσκου είναι ο σέντερ φορ. Αυτόν θέλει να έρθει άμεσα στην ομάδα. Πρακτικά ακόμη κι αν συμφωνήσει ο ΠΑΟΚ με έναν επιθετικό, αυτός δεν θα προλάβει να ταξιδέψει στην Ολλανδία. Και γιατί να πάει; Για δύο – τρείς ημέρες; Ποιος ο λόγος; Είναι καλύτερα να ενσωματωθεί με την ομάδα στη Θεσσαλονίκη, εάν και εφόσον αποκτηθεί κάποιος επιθετικός αυτά τα 24ωρα που ακολουθούν.

Δεδομένα λοιπόν ο Λουτσέσκου θέλει έναν γκολτζή. Αμέσως μετά, η Νο 2 επιλογή του στην ιεράρχηση των θέσεων είναι ο χαφ. Και τρίτη κατά σειρά επιλογή είναι ο εξτρέμ.

Τι λένε για τον Πέτκοβιτς

Το όνομα του κεντρικού επιθετικού, που είχε αναδείξει η Metrosport μετά την μεγαλειώδη πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ βρίσκεται στο προσκήνιο, όμως υπάρχουν πολλές βασικές δυσκολίες. Η πρώτη έχει να κάνει με το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ που αντιστοιχεί στην ρήτρα του παίκτη, βάσει του συμβολαίου του με την Ντιναμό. Η δεύτερη έχει να κάνει με την επιθυμία του Κροάτη. 

Ο οποίος ζητά ετησίως το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ από τον ΠΑΟΚ. Όμως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει δεκτό από τους επιτελείς του Δικεφάλου. Κυρίως διότι το ανώτερο συμβόλαιο παίκτη στον Πρωταθλητή, το έχει ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Με ένα ποσό κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ. Αυτό το ποσό, σύμφωνα με την λογική που επικρατεί στην Μικράς Ασίας, δεν μπορεί να ξεπεραστεί για κάποιον άλλο παίκτη. 

Ο Αντρίγια είναι ο αρχηγός και ο πλέον ακριβοπληρωμένος. Εάν ρίξει τις απαιτήσεις του, κάτω από το 1,5 εκατ. τότε το θέμα είναι συζητήσιμο. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα Πέτκοβιτς κάθε άλλο παρά εύκολο δεν είναι. Εκτός κι αν υπάρξει πλήρης ανατροπή των δεδομένων τα επόμενα 24ωρα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.