Πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ: Αποχή από τον Τζουλάκη και αναβολή της διαδικασίας

Γιώργος Καστάνης30 Νοεμβρίου 2022

Η επιμονή των εκπροσώπων του ΠΑΟΚ για να απέχει από την διαδικασία ο Νικόλαος Τζουλάκης, αποδείχθηκε σωστή, βάσει των εξελίξεων που δρομολογήθηκαν. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε την πρώτη “μάχη”. Ο Τζουλάκης μετά από συνεδρίαση των μελών της επιτροπής και αφού προηγουμένως είχε κατατεθεί αίτημα από τον επίσημο ΠΑΟΚ, αποφάσισε να απέχει από την διαδικασία. Η αλήθεια είναι πως δέχθηκε έντονες πιέσεις για να απέχει από την προεδρία, από τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής. Αρχικά ήταν αντίθετος, όμως στη πορεία, αντιλήφθηκε πως θα ήταν ανώφελο να επιμείνει.

Δεν θα προεδρεύσει κατά συνέπεια ο Τζουλάκης στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΕΑ που θα γίνει τελικά στις 9 Δεκεμβρίου στις 14:00. Εκεί, θα είναι παρών, στην θέση του Τζουλάκη ο αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής, Χρήστος Κουμπής. Η κίνηση του ΠΑΟΚ ήταν οργανωμένη και είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα, σε αυτό τον βαθμό, καθώς δεν ήταν δυνατόν να προεδρεύσει της διαδικασίας, ο κουμπάρος του Αυγενάκη, ο άνθρωπος εναντίον του οποίου στράφηκε ο επίσημος ΠΑΟΚ και για το δελτίο τύπου που είχε εκδοθεί από την ΕΕΑ. Και για το οποίο δεν ήταν ενημερωμένα τα μέλη της επιτροπής.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τζουλάκης ενήργησε αυτόνομα και αυτό το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση των μελών της επιτροπής. Αρχικά έλεγε πως δεν απέχει για λόγους αξιοπρέπειας, όμως μετά την σύσκεψη των μελών της ΕΕΑ, είπε πως τελικώς θα απέχει για λόγους ευθιξίας. Προφανώς δέχθηκε έντονη πίεση από τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής που είχαν αντιληφθεί πως όλη η διαδικασία της κλήσης του ΠΑΟΚ έγινε αυθαίρετα και στο...πόδι.

Η ουσία είναι πως στην συνεδρίαση της 9ης Δεκεμβρίου στις 14:00 δεν θα είναι παρών ο Τζουλάκης. Το θέμα όμως δεν έκλεισε για τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να προετοιμαστεί κατάλληλα για την συνεδρίαση που θα ακολουθήσει για να αντικρούσει όλα όσα του προσάπτει η επιτροπή.

Μάλιστα η επιτροπή προχώρησε στην δημοσιοποίηση της ακόλουθης ανακοίνωσης: "Κλήση σε ακρόαση ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΑΒΒΙΔΗ για παράβαση, 1) του άρθρου 3 παρ.παρ.1 εδ.β΄ και 2 Ν.2725/1999 όπως ισχύει, σε συνδυασμό με το άρθρο 77Α παρ.παρ.1 εδ.α΄, 3, 7 και 14 ιδίου Νόμου, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 4 Ν.4809/2021 και σε συνδυασμό με το υπ΄αριθμ. 303/24.06.2022 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης και 2) του άρθρου 77Α παρ.παρ.1 εδ.εδ. α΄, ζ΄, 9 και 10 Ν.2725/1999 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 4 Ν.4809/2021. ΑΝΑΒΑΛΛΕΙ για 09.12.2022 και ώρα 14:00".

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.