Πρώτη μάχη για τις… κερκίδες

Metrosport Team11 Μαΐου 2024

Κρίνοντας από τη στάση κάθε εμπλεκόμενου φορέα, είναι φανερό ότι μόνο η ΠΑΕ Άρης θέλει την παρουσία φιλάθλων στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο Πανθεσσαλικό Στάδιο κι αυτό θα προσπαθήσει να πετύχει στη σύσκεψη για τα μέτρα τάξης η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη στα γραφεία της ΕΠΟ.

Σε αυτή προβλέπεται να βρεθούν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και των ομάδων, της ΔΕΑΒ, της Αστυνομικής Διεύθυνσης και φυσικά του Δήμου Βόλου. Η θέση της ΠΑΕ Άρης είναι ξεκάθαρη εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες, καθόλου τυχαία την επανέλαβε στις αρχές της εβδομάδας με την έκδοση νέας επίσημης ανακοίνωσης στην οποία καθιστούσε απαραίτητη την παρουσία φιλάθλων, εντούτοις, φαίνεται ότι είναι η μοναδική που επιθυμεί την παρουσία οπαδών.

Παρά τα παχιά λόγια από τον Αχιλλέα Μπέο, ο Δήμος Βόλου (μέχρι στιγμής) δεν έχει προχωρήσει στην εγκατάσταση καμερών υψηλής ευκρίνειας που αποτελεί προϋπόθεση συζήτησης για την παρουσία φιλάθλων. Θυμίζουμε ότι ο Δήμαρχος Βόλου είχε δεσμευτεί επί τούτου. Η δε Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας δείχνει ότι θέλει να… έχει το κεφάλι της ήσυχο και δεν εμφανίζεται θετική στην προοπτική παρουσία φιλάθλων των δύο ομάδων.

Η ΕΠΟ – αν και η διοργάνωση είναι δική της – επίσης δεν ασχολήθηκε ιδιαιτέρως και μάλιστα στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί θα ζητήσει τη γνωμάτευση της Αστυνομίας και της ΔΕΑΒ.

Ο δε Παναθηναϊκός διατύπωσε τις θέσεις του από την πρώτη στιγμή καθώς είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο παρουσίας οπαδών γιατί όπως είπε, ακόμη και στο ενδεχόμενο εξασφάλισης 8.000 εισιτηρίων, θα έχει πρόβλημα στο ζήτημα διάθεσης τους λόγω του ότι έχει περισσότερα εισιτήρια διαρκείας.

Ενδεχομένως όμως να παίζουν τα σοβαρά εσωτερικά ζητήματα που έχει να διαχειριστεί καθώς ήδη ανακοινώθηκε το συλλαλητήριο των οργανωμένων του Παναθηναϊκού κατά του ιδιοκτήτη Γιάννη Αλαφούζου.

Εν τέλει, πηγαίνοντας στην κρίσιμη σύσκεψη της Τρίτης, η ΠΑΕ Αρης θα επιμείνει στην αναγκαιότητα παρουσίας φιλάθλων και θα ζητήσει από τις αρχές να φροντίσουν επί τούτου και μένει να φανεί αν θα βρει σύμμαχο.

Κατά τις ίδιες πηγές, η ΕΠΟ θα ζητήσει από την Αστυνομία και τη ΔΕΑΒ να απαντήσουν στο αν εγκρίνουν τη μετακίνηση φιλάθλων (περίπου 6.000 για κάθε μία ομάδα) και σε περίπτωση που αλλάξουν στάση και ανάψουν το πράσινο φως, τότε ο… λόγος θα πάει στον Δήμο Βόλου.

Σε περίπτωση που όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές, πλην του Άρη, επιμείνουν στη μη οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων, σενάριο το οποίο φαντάζει ως το επικρατέστερο, τότε θα συζητηθεί ο αριθμός των προσκλήσεων που θα δοθεί στην κάθε ομάδα. Εκεί θα ζητηθεί να υπάρξει υπέρβαση σε σχέση με όλα όσα προβλέπει ο ΚΑΠ ο οποίος κάνει λόγο για 30 προσκλήσεις για κάθε ομάδα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.