Άρης: Πρώτη «γεύση» χωρίς νέα πρόσωπα και χρόνο στους «παλιούς»

Γιώργος Στράντζαλης24 Ιουλίου 2024

Ο Αρης θα δώσει τρεις φιλικούς αγώνες στο διάστημα της παραμονής του στην Ολλανδία και ξεκινά τη χρονιά με πρώτο αντίπαλο την Άλκμααρ (19:30, Metropolis 95,5 - Novasports 2HD). Ξεκίνημα με τα δύσκολα για τους Κιτρινόμαυρους καθώς είναι το πιο δυνατό τεστ από τα τρία, με την ολλανδική ομάδα να βρίσκεται προς στο τέλος της προετοιμασίας της έχοντας ήδη δώσει τέσσερα δυνατά φιλικά στα οποία μάλιστα κέρδισε τις εντυπώσεις και έδειξε τη δυναμική της.

Για την ακρίβεια πέτυχε 23 γκολ και δέχτηκε μόλις ένα! Έβαλε έξι στην ΑΕΚ (6-0), όσα και στη Νόρτζελαντ (6-1) και νίκησε 8-0 και 3-0 την Εξέλισιορ και την Κορτράικ αντίστοιχα. Στην προηγούμενη σεζόν η Άλκμααρ τερμάτισε στην 4η θέση και συμμετέχει στο Europa League. Μεταγραφικά κράτησε τον βασικό κορμό και ενισχύθηκε με τρεις κινήσεις εκ των οποίων η μία είναι ο Τρόι Πάροτ από την Τότεναμ, ενώ πέτυχε σπουδαίο deal στην πώληση του Βαγγέλη Παυλίδη στην Μπενφίκα έναντι 18 εκατ. ευρώ. 

Τα παραπάνω στοιχεία αναδεικνύουν το μεγάλο βαθμό δυσκολίας που έχει η αποψινή αναμέτρηση για τον Αρη και αυξάνεται αν σκεφτεί κανείς ότι το Κιτρινόμαυρο ρόστερ έχει ακόμη πολλές ελλείψεις, με τον Άκη Μάντζιο να δίνει χρόνο συμμετοχής στους “παλιούς” και με μοναδικό νέο πρόσωπο στα πλάνα του τον Κλέιτον Ντιανί, ο οποίος αναμένεται να πάρει μερικά λεπτά. 

Παρόλο αυτά, ο Έλληνας τεχνικός έχει την πρώτη ευκαιρία να δει επί χόρτου πράγματα που δούλεψε στο προηγούμενο διάστημα, σε ένα ματς βεβαίως που θα αντιμετωπιστεί λογικά ως «ξεμούδιασμα» μετά από 20 μέρες προετοιμασίας. Από την άλλη, δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου καθώς στα τρία φιλικά που έχει προγραμματίσει ο Αρης οφείλει να βάλει τις βάσεις για τη νέα σεζόν. Για να γίνει βέβαια αυτό και στον βαθμό που θέλει ο προπονητής χρειάζονται τα κατάλληλα υλικά καθώς αυτή τη στιγμή τίθεται ζήτημα επάρκειας παικτών σε πολλές θέσεις. Πόσω μάλλον παικτών οι οποίοι θεωρητικά θα αποτελέσουν το βασικό κορμό του «νέου Αρη». 

Αυτός θεωρείται ένας βασικός λόγος ούτως ώστε το αποψινό -δυνατό αν μη τι άλλο – φιλικό ν’ αντιμετωπιστεί ως «ξεμούδιασμα» αλλά ταυτόχρονα και ευκαιρία ώστε οι ποδοσφαιριστές να μοιραστούν χρόνο συμμετοχής. Το ευχάριστο για τον Μάντζιο είναι πως σταδιακά και ενόψει των επόμενων φιλικών αναμετρήσεων (27/7 με την Ντρόντρεχτ και 30/7 με την Μπρέντα) θα έχει επιπλέον επιλογές καθώς μέσα στα επόμενα 24ώρα αναμένονται οι αφίξεις των Σίστο και Σισέ. Όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο για τον προπονητή και ασφαλώς τη συνοχή της (νέας) ομάδας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.