Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στον ηλεκτρονικό στοιχηματισμό ανηλίκων!

Metrosport Team15 Οκτωβρίου 2024

Αλγεινή εντύπωση προκαλούν τα αποτελέσματα διεθνών μελετών αναφορικά με τον εθισμό εφήβων στα τυχερά παιχνίδια, με την Ελλάδα, δυστυχώς, να βρίσκεται στην πρώτη θέση αυτής της «μαύρης» λίστας.

Σύμφωνα με το iatronet.gr, η ενασχόληση των ανηλίκων ως 16 ετών φαίνεται πως έχει πάρει παθολογικές διαστάσεις, με μεγάλη μερίδα εξ αυτών να εμφανίζουν, παράλληλα, αυτοκτονικές τάσεις, χρήση ουσιών, αλλά και παραπτωματικότητα.

«Κλειδί» για την εξέταση και την ανάλυση τους εθισμούς φαίνεται πως είναι το φύλο, το χαρτζιλίκι, αλλά και οι οικογενειακές αναφορές, με τους ειδικούς να καταλήγουν ότι τα αγόρια και όσοι έχουν γονείς με παρόμοια ενδιαφέρονται είναι πιθανότερο να εμφανίσουν τέτοιους είδους συμπεριφορές.

Ενδεικτικά, μάλιστα, είναι τα στοιχεία που προέκυψαν από πρόσφατη ανασκόπηση της ερευνητικής βιβλιογραφίας, καταδεικνύοντας ότι σε διεθνές επίπεδο:

  • το 46·2% των ενηλίκων και το 17·9% των εφήβων είχαν στοιχηματίσει τους τελευταίους 12 μήνες
  • το 8·7% των ενηλίκων ή περίπου 1 στους 10, χαρακτηρίζονται σε κίνδυνο
  • το 1·41% των ενηλίκων με προβληματική ενασχόληση με τον στοιχηματισμό

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα:

  • πάνω από 1 στους 2 Έλληνες πολίτες (57,3%) παίζουν κάποιο τυχερό παιχνίδι τους τελευταίους 12 μήνες (ΕΕΕΠ, 2023
  • στο 2,4% ο επιπολασμός της προβληματικής ενασχόλησης

Ωστόσο, μελέτες από το Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι τα ποσοστά γυναικών που αναζητούν φροντίδα για διαταραχές στοιχηματισμού έχουν υπερδιπλασιαστεί την τελευταία 5ετίας, με τουλάχιστον το 1/3 εξ αυτών να αποφεύγουν να ζητήσουν βοήθεια, λόγω του κοινωνικού στίγματος, που πιστεύεται ότι αυξάνεται όσο αυξάνεται και η βαρύτητα της διαταραχής στοιχηματικής συμπεριφοράς.

Την ίδια ώρα, η αλληλεπίδραση του εργασιακού περιβάλλοντος και της στοιχηματικής τάσης συνιστά μια νέα πτυχή, με εργαζόμενους σε αντίστοιχους κλάδους ή άτομα που παρουσιάζουν εργασιακή αστάθεια να επηρεάζονται σημαντικά, πολλαπλασιάζοντας το ενδεχόμενο ανάπτυξης εθισμού.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.