Η πρόταση του Κλάτενμπεργκ για το VAR: «Να υπάρχει παλαίμαχος παίκτης στο δωμάτιο»

Metrosport Team03 Οκτωβρίου 2023

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ αναφερόμενος σε πρόσφατα λάθη του VAR στην Premier League, πρωτοτύπησε κάνοντας πρόταση ώστε να λυθούν τα προβλήματα που δημιουργούνται.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο το πεντακάθαρο γκολ του Λουίς Ντίας στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Τότεναμ, ακυρώθηκε λανθασμένα και αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Αγγλία.

Όπως είναι φυσικό η συγκεκριμένη φάση είναι ακόμα θέμα συζήτησης, καθώς υπήρξε αναστάτωση για το γεγονός πως δεν μπήκαν σωστά οι γραμμές του οφσάιντ.

Ζητήθηκε από τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ η άποψη του και η πρόταση του Άγγλου ήταν η εξής: «Νομίζω ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν παλαίμαχοι παίκτες με την παρουσία τους στην αίθουσα του VAR. Θα μπορούσαν να έχουν τον ρόλο του AVAR ή ενός δεύτερου AVAR. Δηλαδή να υπάρχουν δύο ή τρεις αξιωματούχοι της διαιτησίας και ένας πρώην ποδοσφαιριστής, να συζητούν για την επίμαχη φάση και να καταλήγουν σε απόφαση.

Θα μπορούσε αυτό να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στον καταλογισμό ενός φάουλ ή στην υπόδειξη ξεκάθαρων κόκκινων καρτών. Είμαι υπέρ αυτής της άποψης και ελπίζω ότι μελλοντικά θα το δοκιμάσουμε για να δούμε αν όντως μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό των λαθών. Εξάλλου, αυτός είναι ο στόχος».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.