Πρώτα τον «έσβησε» και μετά τον νίκησε

Βασίλης Βλαχόπουλος21 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Άρης πράγματι φιλοτέχνησε μια καλλιτεχνική ομορφιά αναγκάζοντας τον κάτοχο του περσινού Conference League σε σκόρπιες μουτζούρες στον δικό του καμβά. Και σ’ αυτή την άποψη δεν υπάρχει κανένα στοιχείο υπερβολής γιατί οι «κίτρινοι» δε νίκησαν απλά τον Ολυμπιακό αλλά τον έδεσαν «χειροπόδαρα», του έσβησαν κάθε τρόπο έκφρασης στην επίθεση υποχρεώνοντάς τον σ’ ένα ανούσιο παιχνίδι το οποίο μάλιστα σε ροή αγώνα είχε μόλις δύο ευκαιρίες (για τον Ελ Κααμπί) εκ των οποίων η μία έγινε γκολ. Ο Ολυμπιακός πραγματικά γλίτωσε τα χειρότερα στο «Κλ. Βικελίδης» καθώς αυτό που κυριολεκτικά άξιζε ο Άρης ήταν περισσότερα γκολ και μια ευρεία νίκη.

Δεν υπάρχει τομέας του παιχνιδιού στον οποίον δεν κυριάρχησε. Από τον άξονα (Μόντσου, Σιφουέντες, Μανού Γκαρθία) οι οποίοι έκαναν τρομερά έξυπνο παιχνίδι ελέγχοντας σε απόλυτο βαθμό τον χώρο και τις κινήσεις των μέσων του αντιπάλου έως και τους ακραίους αμυντικούς (Μάγιο, Φρίντεκ) οι οποίοι υποχρέωσαν ακόμη και τον σπουδαίο Γουίλιαν σ’ ένα άχαρο παιχνίδι. Νωρίτερα είχαν κάνει το ίδιο με τους Βέλντε, Μαρτίνς. Το δίδυμο των στόπερ έκανε δύο λάθη, πλήρωσε το ένα με το γκολ του Ελ Κααμπί στις καθυστερήσεις και η αλήθεια είναι ότι η επιθετική λογική του Ολυμπιακού με τα διαδοχικά γεμίσματα κάθισαν σαν το βούτυρο στο ψωμί τους. Στους Πειραιώτες δεν φαίνεται απλά αλλά βγάζει μάτι η απώλεια του κάθετου παιχνιδιού του Κώστα Φορτούνη αλλά και η δημιουργία του Ποντένσε από τα άκρα.

Τα παραπάνω έχουν την αξία τους γιατί πριν την ουσιαστική νίκη προηγήθηκε μια τακτική επικράτηση η οποία μάλιστα θα μπορούσε να είχε οδηγήσει σ’ έναν ιστορικό θρίαμβο. Τούτο έχει να κάνει με τις ευκαιρίες που δημιούργησε και δεν αξιοποίησε ο Άρης, κυρίως όμως με τις προϋποθέσεις που είχε και για τρία και για τέσσερα γκολ. Είναι το δοκάρι του Λορέν Μορόν ή ακόμη το τετ α τετ του Ισπανού ο οποίος δεν έσπασε την μπάλα στον ανενόχλητο Σίστο ή ακόμη οι 3-4 φορές που οι «κίτρινοι» έφυγαν στο transition κι εκεί έλειψε η καλή τελική πάσα.

Εν τέλει, η ουσία είναι ότι επιβεβαιώθηκε ότι αυτή η ομάδα έχει την ποιότητα που απαιτείται κι εφόσον στα παιχνίδια που ακολουθούν διατηρήσει την ίδια συμπεριφορά σε ανασταλτικό επίπεδο, τότε αυτό που έκανε απέναντι στον Ολυμπιακό θα επαναληφθεί και με τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.