Πρώτα έγινε το έγκλημα και μετά η αυτοκτονία

Βασίλης Βλαχόπουλος26 Μαΐου 2024

Μεταξύ των οδυνηρών αποκλεισμών και των υπόλοιπων χαμένων τελικών, το χθεσινό είναι δυσκολότερο να το αφομοιώσει οι ανθρώπινος νους γιατί ήταν αδιανόητο. 

Τα εγκλήματα που έγιναν ήταν πολλά. Η Γαλλίδα Φραπάρ θεωρείται η κορυφαία διαιτητής του κόσμου αλλά χθες εξελίχθηκε σε… γαλλικό κλειδί για τον Παναθηναϊκό με την αδιανόητη απόφασή της στη φάση αποβολής του Βλάντιμιρ Νταρίντα

Αυτή η απόφαση δεν αλλοίωσε απλά τις συνθήκες του αγώνα αλλά τις άλλαξε ολοκληρωτικά γιατί εκεί που ο Αρης είχε αποκτήσει το αριθμητικό πλεονέκτημα, τον έλεγχο του αγώνα και την πίστη ότι πλέον είχε έρθει η στιγμή του να «τελειώσει» τον αντίπαλό του, η Φραπάρ πέταξε το σωσίβιο στον Παναθηναϊκό. Η Γαλλίδα δεν έκανε απλά κακό παιχνίδι αλλά έδωσε μια τραγική (διαιτητική) παράσταση με σοβαρά λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο και συνέβαλε καταλυτικά στον κάκιστο ρυθμό που είχε το παιχνίδι.

Μετά το έγκλημα της Φραπάρ ήρθε κι αυτό του Ζαν Ζουλ ο οποίος σε μια φάση που έχει κερδίσει φάουλ κάνει την αδιανόητη ενέργεια αντικρίζοντας απευθείας την κόκκινη κάρτα. Κι έτσι μια κατάσταση η οποία έμοιαζε ιδανική στο 51ο λεπτό (με την αποβολή του Κώτσιρα) μέσα σε πέντε λεπτά δεν άλλαξε απλά αλλά γύρισε ολοκληρωτικά. Παίζοντας με αριθμητικό πλεονέκτημα και με τον Αρη δίχως άξονα ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο του αγώνα και βρήκε ένα γκολ δίχως να είχε απειλήσει ιδιαίτερα τον Αρη.

Χθες, ο Αρης πλήρωσε πολλά. Από τις αποφάσεις της Φραπάρ οι οποίες διαμόρφωσαν τις συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα και υποχρέωσαν τον Ακη Μάντζιο να αφήσει το πλάνο που είχε στην άκρη γιατί υποχρεώθηκε να βρει λύσεις για να καλύψει τα αγωνιστικά κενά που προκλήθηκαν λόγω των αποβολών, έως και την αγωνιστική ατολμία που είχαν οι «κίτρινοι» στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. 

Ο 54χρονος τεχνικός δεν πήρε αυτά που περίμενε από τους κομβικούς παίκτες του. Από τον Νταρίντα, τον Μανού Γκαρθία αλλά και τον Λορέν Μορόν ο οποίος ήταν επιπόλαιος, στατικός και αργός στις αποφάσεις και τις κινήσεις του στο γήπεδο. 

Και το χειρότερο είναι ότι δεν έχασε από μια ομάδα η οποία ήταν καλύτερη του. Είναι κρίμα γιατί χθες δεν χάθηκε μόνο η ευκαιρία κατάκτησης ενός τίτλου που τόσο πολύ λείπει από την ομάδα και τον κόσμο αλλά εξαφανίστηκαν και οι προϋποθέσεις για ένα ευοίωνο μέλλον με την απώλεια του ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.