Προσπερνώντας την Μπάνια Λούκα και τη Μάλμε βλέπεις το… «σεντόνι»

Δημήτρης Μπούζας23 Ιουλίου 2024

Έφτασαν χωρίς να το καταλάβουν οι πρωταθλητές Ελλάδας μπροστά στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις. Οι τρεις προκριματικοί για τη συμμετοχή στο League Stage, αρχίζουν με την σέντρα της πρώτης πρόκρισης αύριο το βράδυ στην έδρα τους. Είναι αλήθεια πως το ενδιαφέρον μετά την κατάκτηση του πιο μάγκικου πρωταθλήματος, όπως έχει πλέον καθιερωθεί να λέγεται, επικεντρώθηκε μονοδιάστατα στην μεταγραφική προσπάθεια ενίσχυσης του ρόστερ.

Όπως το ίδιο αλήθεια είναι, ότι το συγκεκριμένο διάστημα δεν κύλησε ομαλά και όπως το περίμεναν οι φίλοι των πρωταθλητών. Οι δυσκολίες που προέκυψαν και η αναποτελεσματικότητα, έριξαν κάπως την πολύ καλή – σχεδόν ιδανική - ψυχολογία που υπήρχε. Ευτυχώς όμως λίγο πριν την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, ο καλός Θεός του ΠΑΟΚ έβαλε το χέρι του και η κατάσταση διαφοροποιήθηκε προς το καλύτερο, με το εύκρατο κλίμα να επιστρέφει και την ψυχολογία να επανέρχεται σταδιακά. Έφθαναν προς τούτο δύο και μόνο εντυπωσιακές μεταγραφικές κινήσεις, για την απόκτηση παικτών υψηλού επιπέδου και επιβεβαιωμένων ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Η πρώτη, αυτή του Ρώσου Τσαλόφ, έκλεισε οριστικά και η δεύτερη του Μαροκινού Τισουνταλί, που βρίσκεται σε εξέλιξη και όπως όλα δείχνουν θα έχει ευτυχή κατάληξη. Θα την χαρακτήριζα απρόβλεπτη και μη αναμενόμενη την συγκεκριμένη ανατροπή και αναστροφή συναισθημάτων, αν δεν γνώριζα πολύ καλά την ψυχολογία των ΠΑΟΚτσήδων. Ναι, δεν ένιωθαν καλά στο συγκεκριμένο διάστημα του προβληματισμού με την μεταγραφική δυστοκία.

Όμως μέσα τους κρατούσαν πάντοτε την ελπίδα και έλεγαν πως… «ο Ιβάν κάποια στιγμή θα παρέμβει και όλα θα αλλάξουν». Και επί του προκειμένου μπορεί να μην άλλαξαν όλα, αλλά άλλαξαν αρκετά ώστε σήμερα να έχουν αποκατασταθεί εκείνα που κρίνονται αλλά και που είναι πολύτιμα. Με πρώτο από όλα τον ψυχισμό όλων (ηγέτη, κόουτς, παικτών, λαού) και την μεταξύ τους εμπιστοσύνη. Η οικογένεια ΠΑΟΚ «έπιασε στασίδι» και επαναλαμβάνει λακωνικά, στωικά αλλά και αισιόδοξα: «Πάμε όμως παλιά». Εννοώντας πως είναι έτοιμη για όλα και ότι δεν είναι διατεθειμένη να λείψει από κανένα ιστορικό ραντεβού. Μπάνια Λούκα, Μάλμε και ένα βήμα ακόμη για να δουν οι ΠΑΟΚτσήδες το… «σεντόνι».

ΥΓ1: Έχασε την ψυχραιμία του ο Αλαφούζος. Ανόητη επίθεση εναντίον του Μάκη Γκαγκάτση, τον οποίο ο αθεόφοβος κατηγορεί ότι συμπορεύτηκε με την «καταστροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου», εννοώντας τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Δεν ξέρουμε αν ο πράσινος ηγέτης εκτός από την ψυχραιμία του έχασε και την μνήμη του. Ο ίδιος είναι ο οποίος πριν από λίγο καιρό έστησε μαζί με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού την ανίερη ποδοσφαιρική (μάλλον και επιχειρηματική) συμμαχία του, αποδοκιμαζόμενος και μάλιστα άγρια από τις χιλιάδες των φίλων του Παναθηναϊκού. Οι Έλληνες και ιδιαίτερα οι βορειοελλαδίτες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου.

ΥΓ2: Ιστορική μέρα για τους κυανόλευκους. Ο πολύπαθος Γηραιός αλλάζει σελίδα. Θεωρείται θέμα χρόνου η επιστροφή του στην μεγάλη κατηγορία. Το εγγυάται ο νέος ηγέτης του, τον οποίο σήμερα καλούνται να υποδεχθούν και να αποθεώσουν οι κυανόλευκοι οπαδοί.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.