Προσπαθεί ακόμη να καλύψει αδυναμίες αλλά είναι θετικό ότι άρχισε με μία νίκη

Στέλιος Γρηγοριάδης25 Ιουλίου 2024

Ο ΠΑΟΚ έδειξε και χθες, στο πρώτο επίσημο ματς της νέας σεζόν, ότι δεν είναι ακόμη έτοιμος, αλλά είναι θετικό το γεγονός ότι μπήκε στη μάχη των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ με νίκη και είναι πλέον μια ανάσα από την πρόκριση, την οποία με λίγη προσοχή σίγουρα μπορεί να πάρει στη ρεβάνς και μάλιστα με μία ακόμη νίκη. Αλλωστε, όπως είπε και ο Λουτσέσκου, η ομάδα βήμα-βήμα θα βελτιώνεται σε τομείς στους οποίους φαίνεται ότι αντιμετωπίζει προβλήματα.

Η είδηση πέρα από τη νίκη, είναι ότι αν υπήρχε ένα “είδος” πέναλτι που δεν είχε “εφευρεθεί” στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, το “ανακάλυψε” χθες ο ΠΑΟΚ και ήταν βέβαιο ότι, στο πλαίσο του… “ΠΑΟΚ είσαι”, κάποια στιγμή θα συνέβαινε κι αυτό. Ο Κουλιεράκης με εξαιρετική κεφαλιά άνοιξε το σκορ, λίγο μετά όμως με τα χέρια σηκωμένα στο στήθος, πέφτει πάνω στον Κοτάρσκι, ακουμπάει και την μπάλα και ο VARίστας δεν αφήνει να του ξεφύγει η λεπτομέρεια. Το πέναλτι καταλογίζεται και η Μπόρατς, ανύπαρκτη επιθετικά, ισοφαρίζει από το πουθενά και το τίποτε.

Ο Κουλιεράκης, με δεύτερη κεφαλιά-ριμπάουντ από σουτ του Οζντόεφ και απόκρουση του τερματοφύλακα “γράφει” το 2-1, αλλά η Μπόρατς, που παραμένει ανύπαρκτη επιθετικά, βρίσκει χύμα στο κύμα την άμυνα του ΠΑΟΚ και ισοφαρίζει για δεύτερη φορά, εξ αιτίας ενός από τα πολλά λάθη που έγιναν με “πουλήματα” της μπάλας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ο Τάισον, που την κράτησε πολύ, έκανε κατάχρηση ντρίπλας και στο τέλος την έχασε αιφνιδιάζοντας τους συμπαίκτες του που άργησαν να καλύψουν τα νώτα τους. Παρ’ όλα αυτά, αν ο Οζντόεφ δεν έχανε ένα άχαστο, ο ΠΑΟΚ θα μπρούσε να είχε προηγηθεί για τρίτη φορά πριν λήξει το ημίχρονο.

Ομως, πέτυχε το 3-2 σχετικά νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, πάλι με κεφαλιά, από τον Εκόνγκ και σε όλο το υπόλοιπο διάστημα μέχρι τη λήξη ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού. Τα λάθη δεν έλειψαν, αλλά περιορίστηκαν σημαντικά και έτσι η Μπόρατς δεν ήταν πάλι απλώς ανύπαρκτη επιθετικά, αλλά και εντελώς ακίνδυνη. Ο Κοτάρσκι σε όλο το 45λεπτο έμεινε απλός θεατής του αγώνα.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ συμμετείχαν όλοι στην ανάπτυξη, πράγμα που δεν έγινε στο πρώτο ημίχρονο (με… περισσότερο απόντα τον Μουργκ), έκαναν περισσότερους και πιο γρήγορους συνδυασμούς, κάτι όμως δεν πήγαινε καλά στην τελική ενέργεια και έτσι δεν δημιουργήθηκαν πολλές ευκαιρίες. Στην καλύτερη, πάντως, ο ΠΑΟΚ στάθηκε άτυχος, αφού σε συρτό γύρισμα του Τάισον πριν προλάβει ο Σαμάτα να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, αμυνόμενος της Μπόρατς απέκρουσε αλλά απέφυγε το αυτογκόλ μόνο και μόνο επειδή μπάλα προτίμησε να χτυπήσει στο δοκάρι και να βγει κόρνερ.

Στα επιμέρους θετικά στοιχεία μπορούμε να καταγράψουμε τη σταθερότητα του Εκόνγκ, την πολύ καλή απόδοση του Καμαρά, όσο αγωνίστηκε, αλλά και του Ζίβκοβιτς, ο οποίος μπήκε στις προπονήσεις τελευταίος και λογικό είναι να βρίσκεται ακόμη πίσω σε φυσική κατάσταση και, γενικά, σε ετοιμότητα.

Όπως επίσης είπε ο Λουτσέσκου, η ομάδα πρέπει να ξαναβρεί τη σιδερένια αυτοπεποίθησή της, την υπομονή, την ένταση και να προσπαθήσει να ανεβάσει ταχύτητα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.