Προσοχή, επειδή μετά τη φόρα έρχεται και… κατηφόρα! Για να τα λέμε τα πάντα, όλα…

Αρις Νικολάκης23 Αυγούστου 2023

Για να τα λέμε τα πάντα, όλα… Ε, δε χάθηκε κι ο κόσμος με την απουσία του Μπουάνα Σαμάτα στον αγώνα με την Χάρτς. Αυτόν – στο οποίο καλείται, να κάνει το πρώτο βήμα (γιατί όχι κι άλμα;)πρόκρισης - στο Εδιμβούργο.

Παρεμπιπτόντως, η γοητευτική πρωτεύουσα της Σκωτίας, είναι δεύτερος τουριστικός προορισμός στη Μ. Βρετανία, μετά το Λονδίνο! Και κάτι ακόμη για μερακλήδες… πότες. Τα σχετικά με πιόσιμο μαγαζιά (οι pubs είναι από τις κορυφαίες ανά την υφήλιο) στο Εδιμβούργο, κλείνουν τα μεσάνυκτα! Αρκετή ώρα πριν μάλιστα, προετοιμάζουν το κλείσιμο ανεβάζοντας τις καρέκλες στα τραπέζια. Είναι κάτι σαν έθιμο αυτή η διαδικασία καληνυκτίσματος των πελατών…

Προς γνώση και συμμόρφωση, γενικά.

Ο «δαίμονας της Τανζανίας» δεν πρόλαβε ακόμη, να μπολιαστεί για τα καλά στον ΠΑΟΚ. Θα λείψει φυσικά, αύριο αφήνοντας κενό αλλά… Δεν ξεδίπλωσε ακόμη τις πτυχές των δυνατοτήτων του. Έτσι πέρα από την απουσία ενός έμπειρου διεθνούς φορ, σε διαδικασία …μπολιάσματος, ο ΠΑΟΚ δε θα χάσει ένα «πυλώνα» του.

Κι εδώ αναφέρουμε το πνεύμα της Τούμπας σύμφωνα με το οποίο ο Μπουάνα Σαμάτα, μόλις μπολιασθεί, σε «πυλώνα» θα εξελιχθεί…

Για να επιμείνουμε εμείς, πως αυτός ο ΠΑΟΚ δεν εξαρτάται από το ποιοι παίζουν. Εξαρτάται από το πώς παίζουν. Μπορεί δε, να εμείς θεωρούμε πως αυτός ο ΠΑΟΚ δεν είναι ο κανονικός ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ δηλαδή των ονείρων και των προσδοκιών του θαυμαστού κόσμου του αλλά… Οφείλουμε κι αποδίδουμε σεβασμό στην προσπάθεια προπονητών και παικτών, να φθάσει στο κατώφλι των Ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ.

Ουδόλως μειώνουμε την αξία του Μπουάνα Σαμάτα αναφέροντας πως… Ε, δε χάθηκε κι ο κόσμος με την απουσία του. Απλά στην παρούσα φάση δεν είναι στην προσδοκώμενη κατάσταση ετοιμότητας. Εξάλλου – μεταξύ μας – ο ΠΑΟΚ δεν έχει πάρει σοβαρή βοήθεια από τις εφετινές μεταγραφές του. Κατά κανόνα τουλάχιστον, με εξαίρεση τον Ραχμάν Μπάμπα. Τούτο πάντως, δεν οφείλεται στην αξία τους αλλά στην καθυστέρηση, να έρθουν. Και να την θέσουν στην διάθεση του ΠΑΟΚ.

Η σοβαρή βοήθεια σε αυτόν τον ΠΑΟΚ έχει δοθεί από τα κέφια – μετά πολύ καιρό με …ακεφιές – του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, από την άνεση πλέον, του Ντομινίκ Κοτάρσκι, από την υπερπροσπάθεια του Χάρη Τσιγγάρα κι από κάποιες (κάποιες, έτσι;) λάμψεις του «μικρού μάγου» Γιάννη Κωνσταντέλια.

Έτσι ή αλλιώς αύριο στην πρώτη «μάχη» με τη Χαρτς ουδείς περισσεύει. Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη κάθε ετοιμοπόλεμη «μονάδα» του. Κι είναι ευλογία του κόσμου εκεί, η παρουσία!

Τέλος πάντων…

Σημασία έχει, να μην πιστέψουν στον ΠΑΟΚ… Προπονητές και παίκτες, ο Οργανισμός του σύσσωμος… Να μην πιστέψουν πως μετά τις προκρίσεις κόντρα σε Μπεϊτάρ και Χάιντουκ, είναι «όλα καλά κι όλα ωραία»! Να μην πιστέψουν όλοι, μα όλοι αυτοί ανεξαιρέτως, πως ο ΠΑΟΚ πήρε φόρα επειδή – προσέξετε εδώ – υπάρχει κίνδυνος να έρθει… Κατηφόρα!

ΥΓ 1: Των οικιών ημών εμπιμπραμένων, ημείς άδομεν…

ΥΓ 2: Ντροπή! Αίσχος! Απορριπτέα και δη, μετά βδελυγμίας κάθε αχρεία πολιτική αναφορά στην εθνική συμφορά…

ΥΓ 3: Καίγεται από άκρο σε άκρο η Πατρίδα μας! Παναγία, μεγάλη η χάρη Σου, βόηθα την…

ΥΓ 4: Ναι, λυσσομανάνε οι αέρηδες αλλά… Λυσσομανάνε και πολλοί ανθέλληνες! Φύλακες γρηγορείτε…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.