Προπονητές με δίπλωμα ΟΥΕΦΑ Β σε όλες τις κατηγορίες και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος

Metrosport Team23 Αυγούστου 2024

Σύμφωνα με το Νέο Αθλητικό Νόμο, από 1η.7.2024, ΟΛΑ τα αθλητικά σωματεία, ανεξαρτήτως αγωνιστικής κατηγορίας, πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να απασχολούν προπονητή με Δίπλωμα UEFA B και άνω, και κάτοχο Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος της ΓΓΑ. 

Η μη απασχόληση προπονητή, κατόχου Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος, αυτοδίκαια οδηγεί στην ΑΝΑΚΛΗΣΗ της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης και τη ΔΙΑΓΡΑΦΗ από το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

Για την έκδοση δελτίου πιστοποίησης θα πρέπει εκτός των υπόλοιπων δικαιολογητικών, να υποβάλλεται και αντίγραφο της Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος του προπονητή του εκάστοτε σωματείου.

Η αίτηση και τα λοιπά δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβάλλονται ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 7 ημέρες ΠΡΙΝ την έναρξη της κάθε αγωνιστικής περιόδου/ημέρα διεξαγωγής του αγώνα. Σε περίπτωση έλλειψης δικαιολογητικών ή εκπρόθεσμης υποβολής τους (π.χ. την Παρασκευή ενώ ο αγώνας διεξάγεται το Σαββατοκύριακο), το Δελτίο Πιστοποίησης ΔΕΝ θα εκδίδεται και η αίτηση θα εξετάζεται αφού πρώτα διεκπεραιωθούν όλες οι εμπρόθεσμες και ολοκληρωμένες αιτήσεις.

Ειδικότερα, τα σωματεία της Α1’ & Α’ κατηγορίας της ΕΠΣΜ που ξεκινούν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις το Σαββατοκύριακο 7-8 Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους το αργότερο έως 30 Αυγούστου, προκειμένου να προμηθευτούν έγκαιρα το Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή.

ΕΚΔΟΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΑΓΩΝ. ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2025

Για την έκδοση του Δελτίου Πιστοποίησης Προπονητή απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά: 1) Αίτηση του ποδοσφαιρικού σωματείου (Υπόδειγμα 1). 

2) Έγχρωμο αντίγραφο ταυτότητας τριετίας προπονητή UEFA/ΕΠΟ, με ημερομηνία λήξης 31/12/2024.

 3) Μία (1) έγχρωμη φωτογραφία. 

4) Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ ή ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr, όπου ο προπονητής θα βεβαιώνει ότι «δεν εμπίπτω στα κωλύματα που προβλέπονται από το Καταστατικό της Ε.Π.Ο. και αποδέχομαι στο σύνολό τους όλες τις διατάξεις του Καταστατικού και των Κανονισμών της Ε.Π.Ο.» (Υπόδειγμα 2).

 5) Αντίγραφο Ιδιωτικού Συμφωνητικού μεταξύ σωματείου-προπονητή (σφραγισμένο από το σωματείο, υπογεγραμμένο από τον Πρόεδρο του σωματείου και θεωρημένο για το γνήσιο της υπογραφής του εκάστοτε προπονητή/βοηθού προπονητή). 

6) Επίσημο αποδεικτικό υποβολής του Ιδιωτικού Συμφωνητικού μέσω TAXIS (Κατάσταση Συμφωνητικών με καταγεγραμμένη την αντίστοιχη ειδικότητα), είτε πρόσληψη προπονητή (σημ: Αναγγελία Πρόσληψης Ε3 / Κωδικός Ειδικότητας: 349000) 

7) Βεβαίωση αναγνωρισμένου από την Π.Ε.Π.Π. Συνδέσμου Προπονητών ότι ο προπονητής είναι ενεργό μέλος του (με πρόσφατη ημερομηνία).

 8) Παράβολο 75 € : Αποδεικτικό κατάθεσης παραβόλου σε έναν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας (τυχόν έξοδα τραπεζικής συναλλαγής πρέπει να επιβαρύνουν τον εντολέα) ή απευθείας πληρωμή στο ταμείο της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας.

9) Υπογεγραμμένη δήλωση Προσωπικών Δεδομένων Αξιωματούχων ομάδας του προπονητή (εφόσον δεν έχει ήδη υποβληθεί στην Ε.Π.Σ. Μακεδονίας) 

Η υποβολή των δικαιολογητικών μπορεί να γίνει με τους παρακάτω τρόπους :

 ➢ Με αποστολή όλων των δικαιολογητικών με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση mavridisd@epsm.gr (τα έγγραφα σε μορφή PDF, η φωτογραφία σε JPG)

 ➢ Με αυτοπρόσωπη παρουσία στα γραφεία της ΕΠΣ Μακεδονίας κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας της.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.