Προοπτικές βελτίωσης, ενίσχυσης αλλά και με «θέμα» στην άμυνα

Γιώργος Καστάνης14 Ιουλίου 2024

Στο μέτρο του δυνατού, προκύπτουν πολύ σημαντικά συμπεράσματα για τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας, ανά χρονική περίοδο. Καμία ομάδα δεν μπορεί να είναι τέλεια μετά από ένα βασικό στάδιο προετοιμασίας. Καμία ομάδα δεν μπορεί να είναι…. απαράδεκτη σε εικόνα και απόδοση.

Υπάρχει η μέση οδός. Για τον ΠΑΟΚ που ολοκληρώνει την Κυριακή με μία τελευταία προπόνηση την προετοιμασία του στην Ολλανδία, υπάρχουν θετικά στοιχεία. Αλλά και αρνητικά. Οι προοπτικές βελτίωσης της εικόνας της ομάδας, κυρίως όσον αφορά την αποτελεσματικότητα που ενδιαφέρει περισσότερο, είναι ορατές.

Άλλωστε δεν μιλάμε για μία ομάδα που έχει παίκτες άγνωστους μεταξύ τους. Εκτός από τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς που έχει άδεια και τον Μειτέ, η περίπτωση του οποίου είναι ενεργή, όλοι οι υπόλοιποι είναι στην διάθεση του Λουτσέσκου, Υπήρξαν οι προσθήκες του Καμαρά, του Τσιφτσή, του Θυμιάνη. Αυτή η συνοχή λοιπόν που υπάρχει, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι περισσότεροι παίκτες που κατέκτησαν πανάξια το Πρωτάθλημα δουλεύουν και πάλι μαζί, αποτελεί ένα ισχυρό πλεονέκτημα. Την δεδομένη στιγμή. Για τους δύο αγώνες που θα δοθούν στον δεύτερο προκριματικό γύρο, με αντίπαλο είτε την Μπάνια Λούκα, είτε την Εγκνάτια.

Εν όψει όμως των αγώνων που λογικά, θα ακολουθήσουν στην ίδια ευρωπαϊκή διοργάνωση για τον τρίτο προκριματικό γύρο και τα πλέι οφ, είναι πολύ σημαντικό να ενισχυθεί η ομάδα εκεί που έχει αδυναμίες. Υπάρχουν οι προοπτικές ενίσχυσης. Όμως πόσο γρήγορα μπορούν να γίνουν αυτές οι κινήσεις; Αν κρίνουμε από τα προηγούμενα χρόνια, στον ΠΑΟΚ, επικρατεί μία καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των κινήσεων. Ειδικά για τον γκολτζή σέντερ φορ, παρατηρείται μία στασιμότητα, παρά το γεγονός ότι η ομάδα είχε συγκεκριμένη στόχευση.

Αρνητικό στοιχείο, πέρα ως πέρα, είναι το γεγονός ότι σε κανένα από τα φιλικά παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ εδώ στην Ολλανδία, δεν μπόρεσε να κρατήσει το μηδέν παθητικό στην άμυνα. Χθες για παράδειγμα ο Δικέφαλος δέχθηκε πολύ γρήγορα, δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι ένα θέμα που δικαιολογημένα προβληματίζει.

Η ομάδα πρέπει να αποκτήσει μια σταθερότητα που της έλλειψε τις προηγούμενες ημέρες. Ο προπονητής, γνωρίζει τα υπέρ και τα κατά του συνόλου. Πρέπει λοιπόν να «ζυγίσει» τις καταστάσεις και να κατασταλάξει σε ένα σχήμα ενδεκάδας που θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των δύο πρώτων επίσημων αγώνων. Και ύστερα θα μπορέσει να κάνει τις τελικές του προσθαφαιρέσεις. Τώρα όμως, πριν ακόμη αποκτηθούν οι παίκτες που έχει ανάγκη η ομάδα, είναι απαραίτητο για τον Λουτσέσκου να ξέρει ποιους θα βάλει βασικούς. Σε ποιους θα στηριχθεί.

Πιστεύουμε ότι ο προπονητής του ΠΑΟΚ ξέρει πολύ καλά τι ισχύει μέσα στο γκρούπ. Μπορεί να ανακάτεψε την «τράπουλα» στα φιλικά, όμως στα επίσημα καλό είναι να δούμε τον ΠΑΟΚ που γνωρίζουμε. Δεν κρίνουμε από τα αρνητικά αποτελέσματα στην Ολλανδία. Κρίνουμε από τις δυνατότητες που έχει η ομάδα αυτή την στιγμή. Για να εξασφαλίσει την πρώτη πρόκριση…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.