Προολυμπιακό Τουρνουά: Αυτά είναι τα σενάρια πρόκρισης για Σλοβενία και Νέα Ζηλανδία

Metrosport Team04 Ιουλίου 2024

Η Κροατία παρά την ήττα που υπέστη από τη Νέα Ζηλανδία με 90-86 έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στα ημιτελικά του Προολυμπιακού Τουρνουά Μπάσκετ 2024. Τι χρειάζονται ωστόσο, Σλοβενία και Νέα Ζηλανδία αναμετρώνται στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου (17:30, 4/7).

Πώς προκρίνεται η Σλοβενία

Εάν η Σλοβενία νικήσει μέχρι 9 πόντους, τότε μένει εκτός στην τριπλή ισοβαθμία, αφού θα έχουν το χειρότερο συντελεστή (πριν την τελευταία αγωνιστική η Κροατία έχει +12, η Σλοβενία -14 και η Νέα Ζηλανδία +4).

Αν η διαφορά είναι ακριβώς στους 10, τότε μετράει το μεταξύ τους ματς, κάτι που σημαίνει οτι οι Σλοβένοι τερματίζουν 2οι και οι Κροάτες 1οι.

Υπάρχει και το ακραίο σενάριο, αλλά πρέπει να αναφερθεί. Αν η Σλοβενία επικρατήσει με διαφορά άνω των 29 πόντων, τότε παίρνει την πρωτιά και οι Κροάτες θα τερματίσουν στη 2η θέση.

Η τελική κατάταξη του 2ου ομίλου έχει μεγάλη σημασία για την Ελλάδα, αφού αν πάρει επίσης την πρόκριση, θα είναι ο αντίπαλός της στον ημιτελικό και ένας πιθανός στον τελικό.

Πώς προκρίνεται η Νέα Ζηλανδία

Η νίκη στέλνει τη Νέα Ζηλανδία στην επόμενη φάση και μάλιστα στην 1η θέση (2οι οι Κροάτες). 

Αν ηττηθεί, αυτό που μετράει είναι η διαφορά. Εάν η διαφορά είναι μέχρι 9 πόντους, τότε προκρίνεται, αλλά ως 2η στον όμιλο, αφήνοντας την Κροατία στην 1η θέση. Αν είναι παραπάνω από 10 (11 και άνω) τότε μένουν εκτός και η Σλοβενία ακολουθεί την Κροατία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.