Προολυμπιακό-Ελλάδα VS Σλοβενία: Η μάχη για την πρόκριση-Ώρα έναρξης, κανάλι μετάδοσης

Metrosport Team06 Ιουλίου 2024

Ώρα Ελλάδας, ώρα πρόκρισης για την Εθνική μας που αντιμετωπίζει σήμερα στον ημιτελικό τη Σλοβενία (17:30) του Λούκα Ντόντσιτς με έπαθλο το εισιτήριο για τον αυριανό τελικό και φόντο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Η Εθνική μας ολοκλήρωσε με προπόνηση χθες το απόγευμα στο ΣΕΦ την προετοιμασία της για τον ημιτελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά και ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για τον αγώνα, αλλά για τον σούπερ σταρ της εθνικής Σλοβενίας:

«Παίζουμε το μπάσκετ μας, ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε. Είμαστε μια παρέα, είμαστε μια χώρα που παίζουμε στο γήπεδό μας και όλος ο κόσμος μαζί μας είναι ένα. Όλοι αγωνιζόμαστε την ίδια συγκέντρωση και την ίδια αυτοπεποίθηση.


Τα παιδιά είναι έτοιμα. Κι εμείς δεν κάναμε εκπτώσεις στην ενέργειά μας και στον τρόπο που παίζουμε», είπε αρχικά ο προπονητής της εθνικής μας ενώ στη συνέχεια τόνισε μεταξύ άλλων: «Όταν παίζει ο Γιάννης θα ψάξεις να βρεις τις λύσεις για να είναι όσο πιο αποδοτικός γίνεται. Άλλος παίκτης είναι ο Λούκα, άλλος παίκτης είναι ο Γιάννης ως προς το παιχνίδι τους.

Με άλλους τρόπους σκοράρει ο ένας και με άλλον τρόπο ο άλλος. Δουλειά μας είναι να βάλουμε τον κάθε παίκτη στο κατάλληλο σημείο για να σκοράρει. Δεν μπορείς να έχεις τον Γιάννη στην ομάδα σου και να μην είναι σημείο αναφοράς. Από εκεί και πέρα, το μπάσκετ δεν είναι… τένις για να παίζεις ένας εναντίον ενός».

«Τα παιδιά πρέπει να νιώθουν περήφανα»

Ο Βασίλης Σπανούλης αναφέρθηκε επίσης στο πλάνο της εθνικής μας αλλά και στον Λούκα Ντόντσιτς: «Έχουμε μιλήσει με τα παιδιά για το πλάνο μας. Όλοι έχουν καταλάβει τι πρέπει να κάνουμε. Το θέμα είναι να πάμε μέσα στο παιχνίδι και να το διασκεδάσουμε όπως κάνουμε αυτές τις δύο εβδομάδες. Είναι ένα παιχνίδι μπάσκετ και δεν πρόκειται κανένας να τους πυροβολήσει στο κεφάλι αν χάσουν ένα σουτ ή δεν παίξουν μια άμυνα. Θα δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε για να τα καταφέρουμε. Τα παιδιά πρέπει να νιώθουν περήφανα για τη στιγμή που φοράνε αυτή τη φανέλα και όχι να παίζουμε με αυτό το τεράστιο άγχος του αποτελέσματος.

Ο Ντόντσιτς έχει τον σεβασμό μου. Πέρα από το ότι είναι ένας καταπληκτικός παίκτης, αποτελεί ένα καλό πρότυπο για πολλά παιδιά σε όλο τον κόσμο. Το Σάββατο θα είναι αντίπαλός μας για 40 λεπτά, ο καθένας θα θέλει να κερδίσει για την ομάδα του, αλλά ο σεβασμός παραμένει».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.