Προκριθείτε σήμερα! Αφήστε τα παιδιά ελεύθερα στο γήπεδο

Metrosport Team14 Φεβρουαρίου 2024

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Δύο είναι τα ζητήματα που μας δημιουργούν την απαραίτητη ενασχόληση και χρειάζονται σημαντική προσοχή. Αρχίζουμε με το σημερινό ντέρμπι. Η περασμένη Κυριακή και το μη προσδοκώμενο αποτέλεσμα είναι παρελθόν και επιβάλλεται να μην απασχολεί πλέον, κανέναν από την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Σήμερα εισερχόμαστε σε άλλο ποδοσφαιρικό, επίσης σημαντικό, μομέντουμ όπου ο Δικέφαλος διεκδικεί την πρόκρισή του στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος. Σίγουρα είναι δύσκολα να διαγράψεις από τη μνήμη σου τα θετικά και κυρίως τα αρνητικά που προσέδωσε στην πορεία της ομάδος το παιχνίδι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ αλλά είναι επιβεβλημένο.

Χρειάζεται όλοι να κάνουν το μέγιστο δυνατό προκειμένου να επικεντρωθούν προκειμένου να βάλουν τις βάσεις πρόκρισης στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ο τελευταίος έρχεται στη Θεσσαλονίκη με απουσίες που εκτός του ανέτοιμου Ιωαννίδη, περιέχουν τους τους Ούγκο, Ακαϊντίν, Αϊτόρ, Βέρμπιτς και Λημνιό. Ο Φατίχ Τερίμ θεωρητικά υπολογίζει πολύ περισσότερο τους αγώνες του πρωταθλήματος που είναι σε ευκολότερο επίπεδο από αυτούς του ΠΑΟΚ , επιθυμώντας να εισέρθει στα πλέι οφ χωρίς βαθμολογική διαφορά. Από την άλλη πλευρά ο κ. Λουτσέσκου είναι περικυκλωμένος από ένα σωρό επιλογές ποδοσφαιριστών και τρόπο παιχνιδιού που πρέπει να συνδυάσουν τόσο το ματς της ΑΕΚ , το ματς του Παναθηναϊκού αλλά και του Ολυμπιακού που επέρχεται την Κυριακή. 

Μοιάζει με ποδοσφαιρικό γρίφο αφού ο προπονητής χρειάζεται να επιλέξει τους παίκτες που μπορούν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα με τους πρασίνους και συγχρόνως να έχει στο νου του το υλικό που θα είναι ικανό από θέμα δυνάμεων και πλεονεκτημάτων, προκειμένου να διαθέτει τις δυνάμεις και την ποιότητα να ξεπεράσει και τον Ολυμπιακό. Όλοι έχουμε τις απόψεις και αυτές γιγαντώνονται και εξωτερικεύονται όταν δεν πετύχει το προσδοκώμενο η ομάδα. Αυτό έγινε με την ΑΕΚ. Υπήρξε σωρεία οπαδών που τα έβαλε με τον προπονητή γιατί δεν ακολούθησε τις δικές τους σκέψεις. Δυστυχώς ακόμη κι όταν δε γίνεται κάτι σωστό εντός αγωνιστικού χώρου οι αρνητικές «φωνές» πολλαπλασιάζονται. Θεωρούμε ότι ο φίλαθλος μπορεί και πρέπει να λέει τη γνώμη του μέσα σε πλαίσια θεμιτά και όχι υπερβολικά. Πιστεύουμε ότι με την επιστροφή του κόσμου ο Δικέφαλος θα έχει και κίνητρο αλλά και διάθεση πολλαπλάσια για την νίκη πρόκριση. 

Αν αυτό εξαργυρωθεί με το θεμιτό σκορ όλα θα είναι εντάξει με το να μένει στην άκρη του μυαλού η ρεβάνς. Το δεύτερο ζήτημα έχει να κάνει με τα παιδάκια. Δεν είναι δυνατόν να χρειάζεται να πληρώνει ο πατέρας τους ένα σωρό χρήματα για μια θέση παιδιού. Στο τέλος δεν θα πηγαίνει και αυτός στο γήπεδο. Η λύση είναι απλή. Η κάθε ομάδα με δικαιολογητικό για παράδειγμα το επίσημο χαρτί γέννησης, την υπεύθυνη δήλωση του γονέα και μια φωτογραφία να εκδίδει ένα δελτίο που θα μπορεί να δίνει την άδεια εισόδου στο παιδί. Οτιδήποτε που κοστίζει χρήματα δεν είναι ανεκτό και παραδεκτό στο οικονομικό σημείο που βρίσκεται η πλειάδα των Ελλήνων φιλάθλων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.