Πρόκριση του Αρη στους ημιτελικούς του Κυπέλλου, με ροτέισον και… «χαμηλή πτήση»

Βασίλης Μάστορας31 Ιανουαρίου 2024

Ο Αρης σ’ έναν αγώνα που θα τον έλεγες και αγγαρεία, μετά το 3-0 του «Κλεάνθης Βικελίδης», χθες στο Βόλο τελείωσε και την τυπική διαδικασία της πρόκρισης στους ημιτελικούς.

Δεν ήταν πολλά τα κίνητρα για τους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιήθηκαν στον χθεσινό αγώνα. Ο Μάντζιος όπως ήταν αναμενόμενο προχώρησε σε ένα ακόμη ροτέισον. Οι ανάγκες που περιμένουν την ομάδα στην συνέχεια, και όλο τον Φεβρουάριο, δεν του επιτρέπουν να κάνει άλλες σκέψεις. 

Ετσι παρέταξε 11άδα η οποία θα διαχειριζόταν επαρκώς τα χθεσινά 90 λεπτά απέναντι στην γηπεδούχο Νίκη Βόλου. Ομάδα η οποία είχε τουλάχιστον λόγους γοήτρου για να κερδίσει, τον Άρη. Αυτό δηλαδή που πάλεψαν οι γηπεδούχοι από το πρώτο λεπτό μέχρι και το τελευταίο. Πολύ δε περισσότερο ανέβασαν την ένταση στο παιχνίδι τους από τη στιγμή που βρέθηκαν να προηγούνται με 2-1, έχοντας γυρίσει το σκορ που διαμορφώθηκε στο 26ο λεπτό. Για τους ποδοσφαιριστές του Αρη που χρησιμοποιήθηκαν, αν υπήρχε ένας λόγος να κάνουν κάποια σοβαρά πράγματα μέσα στο παιχνίδι, ήταν η ανάγκη να στείλουν ένα μήνυμα στον Ακη Μάντζιο ότι δικαιούνται περισσότερες ευκαιρίες συμμετοχής στην εντεκάδα. 

Οι ποδοσφαιριστές του Αρη από το ξεκίνημα του αγώνα έδειχναν διάθεση να πνίξουν αγωνιστικά την ομάδα του Βόλου. Μάρκαραν ψηλά, πίεζαν τους γηπεδούχους ώστε να μη κυκλοφορούν άνετα την μπάλα τους, έβαλαν δύσκολα αλλά μέχρι εκεί. Ο Αρης είχε πρόβλημα στο να κυκλοφορήσει χωρίς λάθη την μπάλα, να χτίσει το παιχνίδι με ορθολογισμό από πίσω και έτσι ήταν ακίνδυνος για την εστία της Νίκης Βόλου. 

Οι γηπεδούχοι γνωρίζοντας ότι πρέπει να απλώσουν τα πόδια μέχρι το πάπλωμα, καθώς είχαν απέναντι τους μία ομάδα με καλύτερη ποιότητα και περισσότερες εμπειρίες, πρόσεξαν, κυρίως τη μεσοαμυντική τους λειτουργία. Μέχρι να «μετρήσουν» τις διαθέσεις του Άρη και στη συνέχεια άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο. Ο Μανού Γκαρθία προσπαθούσε να γίνει η αφετηρία για το χτίσιμο αξιόπιστων επιθετικών ενεργειών του Αρη, αλλά δεν απέφυγε τα λάθη. Σαβέριο και Παναγίδης ήταν εγκλωβισμένοι από τους αμυντικούς της ομάδας του Βόλου, η οποία δεν άφηνε κενούς χώρους στην άμυνα. 

Ο Αρης παρόλα αυτά κατάφερε να προηγηθεί στο 26ο με πέναλτι που εκτέλεσε ο Σαβέριο αλλά πριν περάσει ένα δεκάλεπτο η Νίκη Βόλου, ισοφάρισε εκμεταλλευόμενη κακή αμυντική λειτουργία των «κίτρινων». Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, ο αγώνας που ήταν φτωχός σε θέαμα και τελικές από τις δύο ομάδες δεν είχε κάτι ενδιαφέρον. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Νίκη Βόλου είχε τέσσερις συνολικά τελικές και τρεις ο Αρης! Στο δεύτερο ημίχρονο η Νίκη Βόλου νωρίς- νωρίς προηγήθηκε με 2-1 εκμεταλλευόμενη ένα τραγικό και δυσανάλογο με την εμπειρία του, λάθος του Μπράμπετς. Το γκολ έδωσε άλλον αέρα και αυτοπεποίθηση στους γηπεδούχους οι οποίοι κατάφεραν να αυξήσουν την πίεση τους, να πάρουν περισσότερα μέτρα στο γήπεδο και να έχουν περισσότερη ώρα στην κατοχή του στην μπάλα. 

Ο Μάντζιος είδε τη δυσλειτουργία της ομάδας κι έκανε τέσσερεις συνολικά κίνησης. Εβαλε τον Μοντόγια στη θέση του Βέλεθ και τους Νταρίντα, Βερστράτε και Μενέντεθ προκειμένου να αποκαταστήσει την τάξη. Οι αλλαγές έφεραν ισορροπία στο παιχνίδι του Αρη. Οι «κίτρινοι» κατάφεραν να λειτουργήσουν καλύτερα ανασταλτικά και είχαν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας η οποία άλλαζε με ταχύτητα πολλά πόδια και έτσι ισοφάρισαν σε 2-2 στο 69ο λεπτό με τον Σαβέριο, ο οποίος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του χθεσινού αγώνα. Το γκολ δεν αποθάρρυνε τους ποδοσφαιριστές της Νίκης οι οποίοι προσπάθησαν να κάνουν το κάτι παραπάνω. Επιθυμία τους; Να αφιερώσουν τη νίκη στον συμπαίκτη τους Παύλο Κυριακίδη που 24 ώρες νωρίτερα έχασε την αγαπημένη του σύζυγο.

Ο Αρης λοιπόν κατάφερε να πάρει και τυπικά χθες το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και περιμένει σήμερα να μάθει ποιος θα είναι ο αντίπαλος του. Ο Μάντζιος δεν έχει λόγους να πετάει τη σκούφια του για τα όσα είδε χθες στον αγωνιστικό χώρο κι αν κάτι τον ικανοποίησε, ίσως να ήταν για μία ακόμη φορά η απόδοση του Σαβέριο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής της χθεσινής βραδιάς. Ο Μανού Γκαρθία είχε καλές και κακές στιγμές, αλλά η συνολική του απόδοση απείχε κατά πολύ από αυτό που περιμένει ο προπονητής του Αρη. Επηρεασμένος από την αγωνιστική του απουσία είναι και ο Βέλεθ κι αυτό φάνηκε χθες στο διάστημα που αγωνίστηκε.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.