Πρόκριση από τον Νοέμβριο και η πρωτιά στην Φρανκφούρτη

Γιώργος Καστάνης10 Νοεμβρίου 2023

Επί 11 συνεχόμενα παιχνίδια στην Ευρώπη είναι αήττητος ο ΠΑΟΚ και αυτό το στατιστικό στοιχείο, αποτελεί από μόνο του, μία εξαιρετική επίδοση, που παρόμοιά της, δεν έχει καταγράψει άλλη ελληνική ομάδα.

Σφράγισε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης ο Δικέφαλος, δεν κατάφερε όμως να κερδίσει τους πάντα αξιόμαχους Σκωτσέζους. Οι οποίοι παρά το γεγονός ότι δεν είχαν βαθμολογικό όφελος, πάλεψαν για να πάρουν αποτέλεσμα στην καυτή Τούμπα. Και τα κατάφεραν.

Ο ΠΑΟΚ που είχε πριν από το συγκεκριμένο παιχνίδι έξι συνεχόμενες νίκες στην Ευρώπη, κάτι το οποίο δεν είχε καταφέρει καμία άλλη ελληνική ομάδα, άγγιξε και την έβδομη συνεχόμενη, αλλά εν τέλει και αυτό το ισόπαλο αποτέλεσμα του έδωσε την πρόκριση.

Το πιο σημαντικό, είναι πως από τις αρχές Νοεμβρίου, εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης και θα παίξει για την πρωτιά του ομίλου με την Άιντραχτ στις 30 του ίδιου μήνα στην Φρανκφούρτη. Ακόμη κι αν κέρδιζε την Αμπερντίν, πάλι θα έπρεπε να φύγει από την Γερμανία χωρίς να χάσει, για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον όμιλό του. Απλά τότε η διαφορά θα ήταν στους τρείς βαθμούς, ενώ τώρα η βαθμολογία είναι υπέρ του Δικεφάλου, με έναν μόλις βαθμό.

Μετράει η πολύ μεγάλη προσπάθεια. Και πρέπει να αναγνωριστεί πως πλέον η ομάδα δεν θα έχει την πίεση για να προκριθεί. Στην Ευρώπη, μετά την πρόκριση στους ομίλους, πέτυχε και την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Απλά είναι ξεκάθαρο, πως εάν ο ΠΑΟΚ αναδειχθεί πρώτος τότε θα παίξει τον Μάρτιο σε δύο αγώνες για τους «16» της διοργάνωσης, ενώ εάν τερματίσει στην δεύτερη θέση τότε θα παίξει για τους «32» της διοργάνωσης, τον Φεβρουάριο.

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισε αναμφίβολα ο Τάϊσον. Ήταν εξαιρετικός. Ο διαιτητής Γιουτζίν Τζάγια θα έπρεπε να δώσει πέναλτι στο πάτημα στο πόδι του Κωνσταντέλια ενώ το σκορ ηταν ισόπαλο 1-1. Το αγνόησε, όπως και ο Ιταλός VAR και το ισόπαλο αποτέλεσμα ήρθε ως μία φυσιολογική εξέλιξη. Θυμίζουμε ότι σε ανάλογη φάση, πάτημα του ποδιού του Οζντόεφ, ο ΠΑΟΚ πήρε πέναλτι στο Αμπερντίν με το οποίο κέρδισε με σκορ 3-2 στις καθυστερήσεις. Ο Αλβανός διαιτητής το αγνόησε.

Ο ΠΑΟΚ για να ολοκληρώσει την σειρά των αγώνων με επιτυχία, θα πρέπει να κερδίσει τον Παναιτωλικό στην Τούμπα και ύστερα να προετοιμαστεί για τα δύσκολα ματς που ακολουθούν μετά την διακοπή.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.