Προκήρυξη για 150 συνοριοφύλακες σε Ροδόπη & Καβάλα - Το 5% μουσουλμάνοι της Θράκης

Metrosport Team29 Αυγούστου 2024

Βγήκε τελικά η αναμενόμενη προκήρυξη για την πρόσληψη 150 νέων συνοριοφυλάκων, σύμφωνα και με τις τελευταίες δηλώσεις από τον Έβρο του Υπουργού κυρίου Χρυσοχοΐδη.

Οι 100 θέσεις προβλέπεται να καλυφθούν για τη Ροδόπη και οι υπόλοιπες 50 για την Καβάλα.

Ποιους αφορά

Από το σύνολο των θέσεων, οι 120 αφορούν αποφοίτους όλων των Λυκείων και οι υπόλοιπες 30 αποφοίτους Λυκείων ή ΤΕΕ, οι οποίοι όμως πρέπει να έχουν επιπλέον πτυχίο ΕΠΑΛ.
Η προκήρυξη αφορά άνδρες και γυναίκες έως 28 ετών (γέννησh από 1η Ιανουαρίου 1996 και μετά), που θα προσληφθούν ως συνοριακοί φύλακες ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη οργανικών θέσεων στις περιφερειακές ενότητες Ροδόπης και Καβάλας.

Αξίζει να σημειωθεί οτι το 5% του συνολικού αριθμού που πρόκειται να προσληφθούν, προορίζεται αποκλειστικά για υποψηφίους που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι μόνο τόσοι μουσουλμάνοι μπορεί να προσληφθούν. Απλά, έαν ένας δεν προσληφθεί με βάση την γενική κατάταξη, τότε μπορεί να μεταπέσει και να κριθεί με βάση την ειδική κατάσταση για τους μουσουλμάνους.

Ένα άλλο σημείο με ενδιαφέρον, είναι τα γεωγραφικά κριτήρια. Θα υπάρχουν δύο πίνακες υποψηφίων. Στον κύριο πινακα θα είναι όσοι κατοικούν τα δύο τελευταία χρόνια ή κατοικούσαν από τη γέννησή τους μέχρι τα 18τους χρόνια σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στον επικουρικό πίνακα αυτοί που κατοικούν ή κατοικούσαν μέχρι τα 18 τους χρόνια, σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Άλλες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες είναι οτι οι υποψήφιοι δεν πρέπει να έχουν δερματοστιξίες (τατουάζ) στο σώμα τους, οι οποίες είναι εμφανείς εξωτερικά, είτε με θερινή είτε με χειμερινή ενδυμασία. Επίσης δεν πρέπει να έχουν τατουάζ (έστω και σε μη ορατά σημεία) με περιεχόμενο που μπορεί να είναι προκλητικό και δεν συνάδει με την ιδιότητα και τα καθήκοντά τους.

Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν άρτια υγεία και σωματική διάπλαση και ελάχιστο ύψος 1,70 εκατοστά για τους άνδρες και 1,63 για τις γυναίκες.

Επίσης, οι άνδρες πρέπει να έχουν εκπληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία. Όσοι έχουν απαλλαγεί νόμιμα, δεν γίνονται δεκτοί ως υποψήφιοι.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την προκήρυξη εδώ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.