Πρώην παίκτης της Γουέστ Χαμ στην φυλακή επειδή προσπάθησε να πουλήσει κλεμμένο βάζο

Στέφανος Αβραμίδης17 Οκτωβρίου 2023

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση ο Κέιν Ράιτ, καθώς είχε προσπαθήσει να πουλήσει κλεμμένο βάζο τεράστιας οικονομικής αξίας.

Ο πρώην παίκτης της Γουέστ Χαμ και της Μπρέντφορντ καταδικάστηκε εχθές (16/10), σε τρία χρόνια φυλάκισης. Ο Κέιν Ράιτ συμμετείχε στην προσπάθεια πώλησης ενός βάζου αντίκα, αξίας δύο εκατομμυρίων ευρώ το οποίο κλάπηκε κατά στην διάρκεια διάρρηξης σε ελβετικό μουσείο.

Το εν λόγο βάζο είναι ασιατικής προέλευσης, χρονολογείται από το 1.400 και είχε κλαπεί κατά την διάρκεια ληστείας Μουσείο Άπω Ανατολής Τεχνών στη Γενεύη τον Ιούνιο του 2019. Ο Πρώην παίκτης των «σφυριών» πρότεινε στον ένδοξο αγοραστή να του πουλήσει το κειμήλιο για 2.000.000 ευρώ, ενώ αργότερα ζήτησε μόλις 500.000 ευρώ αλλά σε μετρητά.

Ο Κέιν Ράιτ κρίθηκε ένοχος για συνωμοσία σε παράνομη πώληση περιουσίας. Από πλευράς του αρνήθηκε την ανάμιξη του με την υπόθεση και πιστεύει πως οι συγκάτοικοι του προσέγγισαν ανθρώπους του ποδοσφαίρου για να πουλήσουν το βάζο. Στην κατάθεση του είπε μεταξύ άλλων «Οι περισσότεροι φίλοι μου είναι αθλητές, παίζουν για την Αγγλία. Κανείς δεν ξέρει τι να κάνει με ένα βάζο», ωστόσο η αιτιολογία του κρίθηκε ανεπαρκής.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.