Επίσημο: Το 80% των μετοχών της Ρίο Άβε με 20.5 εκ. ευρώ στον Μαρινάκη

Metrosport Team20 Νοεμβρίου 2023

Υπέρ της επένδυσης του Βαγγέλη Μαρινάκη ψήφισαν τα 555 από τα 596 παρόντα μέλη της συνέλευσης της Ρίο Άβε, ανοίγοντας τον δρόμο για την εξαγορά του 80% των μετοχών της πορτογαλικής ομάδας από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Στο επίσημο δελτίο Τύπου της Ρίο Άβε γίνεται λόγος για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τις επενδύσεις του στο ποδόσφαιρο, την εμπειρία του, τους πολλούς τίτλους που έχει πάρει σε συλλογικό επίπεδο αλλά και τις επιχειρήσεις του.

Ο Μαρινάκης εγγύθηκε οικονομική σταθερότητα με τη ρύθμιση των χρεών της Ρίο Άβε που επιβεβαίωσε ότι θα δοθούν 20,5 εκ.ευρώ ως τον Ιούνιο του 2024, με τη τη δέσμευση να μεγαλώσει για τα καλά τη Ρίο Άβε ως ποδοσφαιρικό μέγεθος.

Για την υπόθεση μίλησε η πρόεδρος του συλλόγου, Αλεξαντρίνα Κρούζ, σε ΜΜΕ της Πορτογαλίας. Η κ. Κρούζ τόνισε πόσο σημαντική είναι για την ομάδα αυτή η επένδυση, αναφέροντας ότι αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού πρότζεκτ του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ Φόρεστ.

«Ο κ. Μαρινάκης έχει αποδείξει ποιος είναι στο ποδόσφαιρο. Δεν το έχει κάνει μόνο με τις επιχειρήσεις του. Έχει αποδείξει τη δυναμική του στο ποδόσφαιρο και ειδικότερα στο πιο πρόσφατο project του με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Ανέβασε επίπεδο και ενδυνάμωσε το club. Έτσι βλέπει τη Ρίο Άβε, ως ένα μέρος των ομάδων που θέλει να συμπεριλάβει και να έχει ως μέρος του ευρωπαϊκού του project».

Ο ισχυρός άνδρας των Πειραιωτών θα επενδύσει 20,5 εκατ. ευρώ ως τον Ιούνιο του 2024. Αυτά τα χρήματα θα επιτρέψουν την αποπληρωμή βραχυπρόθεσμων χρεών. Η είσοδος του Βαγγέλη Μαρινάκη στο μετοχικό σχήμα της Ρίο Άβε εγκρίθηκε με 555 ψήφους υπέρ, 21 κατά και 20 ήταν οι απόντες. Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού με τα 20,5 εκατ. ευρώ θα κατέχει το 80% του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του πορτογαλικού συλλόγου. Σε αυτό το πλαίσιο θα δοθούν χρήματα για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων του γηπέδου της Ρίο Άβε και την εξέλιξη / ανάπτυξη των Ακαδημιών της.

Στο επίσημο δελτίο Τύπου της Ρίο Άβε γίνεται λόγος για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τις επενδύσεις του στο ποδόσφαιρο, την εμπειρία του, τους πολλούς τίτλους που έχει πάρει σε συλλογικό επίπεδο αλλά και τις επιχειρήσεις του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.