Πρόεδρος ΟΑΣΘ: «Δεν γίνεται ο καθένας να εκβιάζει τους πολίτες και να κάνει ότι θέλει»

Metrosport Team08 Ιουλίου 2022

Για τις απεργίες του ΟΑΣΘ που ταλαιπωρούν χιλιάδες πολίτες της Θεσσαλονίκης, κλήθηκε να μιλήσει ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκοδρας, οποίος εξέφρασε κατηγορηματικά την εναντίωσή του στις στάσεις εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι.


Για την θέση του στο θέμα των απεργιών: «Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για να γίνονται απεργίες. Όλα τα ζητήματα έχουν δρομολογηθεί. Δεν υπάρχει δικαιολογία»

Για το ποια είναι τα ζητήματα τα οποία οδηγούν τους εργαζόμενους σε στάσεις εργασίας:
«Ρωτήστε το συνδικάτο, εγώ δεν γνωρίζω. Και τα θέματα των επιδομάτων που έπρεπε να έχουν τακτοποιηθεί από το 2017, έχουν δρομολογηθεί και τα θέματα της συλλογικής σύμβασης εργασίας η οποία δεν αφορά την μισθοδοσία γιατί η μισθοδοσία είναι καθορισμένη από το ενιαίο μισθολόγιο και έχει πολύ μεγάλη ποσοτική διαφορά που απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι στον οργανισμό και αφορά κάποιες παροχές όπως παιδικοί σταθμοί, κατασκηνώσεις και τα λοιπά, όπως και η νομιμοποίηση επιδομάτων που λάμβαναν μη σύννομα κατά το παρελθόν. Όλα έχουν δρομολογηθεί και είναι ζήτημα χρόνου να υλοποιηθούν.»

Για την υπομονή που χρειάζεται από μεριάς εργαζομένων:
«Δεν γίνονται στο πόδι αυτά. Χρειάζονται χρόνο. Είναι, αν θέλετε, γραφειοκρατικής φύσεως ο λόγος που καθυστερεί η υλοποίηση των συμφωνιών που έχουν γίνει. Χρειάζεται υπομονή, για μένα δεν τίθεται καν θέμα καθυστέρησης, αφού μιλάμε για διαδικασίες οι οποίες βρίσκονται μόλις στον τρίτο μήνα από την στιγμή της συμφωνίας, έχουμε μπει στο τελικό στάδιο και σε λίγες βδομάδες θα έχουν υλοποιηθεί. Δεν χρειάζεται το συνδικάτο να προβαίνει σε απεργίες για θέματα τα οποία έχουν ήδη λυθεί. »

Για τον αν πιστεύει, ότι στην Αθήνα θα είχαν υλοποιηθεί όλα γρηγορότερα και για το ποιον βαραίνουν οι ευθύνες για πιθανή καθυστέρηση: «Δεν πιστεύω στο κράτος των Αθηνών, όπως αρέσκονται να λένε πολλοί.  Ξεκάθαρα ευθύνεται η προηγούμενη διοίκηση όταν κρατικοποίησε τον ΟΑΣΘ δεν μερίμνησε να εκδόσει τις κοινές υπουργικές αποφάσεις, όπως επιβάλει ο νόμος. Είναι ξεκάθαρα και ευθύνη του συνδικάτου, αρχικά γιατί  δεν κινητοποιήθηκε τότε για να εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις και φυσικά επειδή κάναμε συμφωνία μεταξύ μας συμφωνία πέρσι ίδιο καιρό και έφεραν την τελική απόφαση μετά την ψηφοφορία των μελών 6 μήνες μετά. Επομένς οι ευθύνες για πιθανή καθυστέρηση δεν βαραίνουν ούτε την διοίκηση ούτε την κυβέρνηση.» 

Τέλος, το συμπέρασμά του από τις κινητοποιήσεις:
«Επαναλαμβάνω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος, για απεργίες. Οι τελευταίες στάσεις εργασίας έχουν κριθεί παράνομες. Πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί ο νόμος, δε γίνεται ο καθένας να εκβιάζει τους πολίτες και να κάνει ότι θέλει. Σε λίγες εβδομάδες θα έχουν λυθεί όλα τα ζητήματα.»


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.