Πρίττας: «Η καριέρα μου κρίθηκε από τραυματισμούς-Φρένο τα 3 χειρουργεία»- Τι είπε για την εκλογή του με τον Σ.Αγγελούδη

Metrosport Team19 Οκτωβρίου 2023

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Σάκης Πρίττας, πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη και νυν δημοτικός σύμβουλος στο πλάι του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη, τηρώντας την υπόσχεση που είχε δώσει on air σε προηγούμενη εκπομπή, για κέρασμα σε περίπτωση εκλογής του. 

Με αφορμή, λοιπόν, αυτή του την επίσκεψη μίλησε και για τη νέα πολιτική του αρχή, τα επαγγελματικά του σχέδια αλλά και το μελλοντικό ενδεχόμενο ανάληψης μιας θέσης στην αγαπημένη του ομάδα, τον Άρη.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95,5: «Έχω πολλούς φίλους εδώ στο στούντιο του Metropolis 95,5 και ήθελα να σας ευχαριστήσω με αυτό τον τρόπο. 

Το ποδόσφαιρο δεν έχει να κάνει μόνο με το χαρακτήρα, αλλά με τα προσόντα με το μυαλό. Σίγουρα ένας καλός χαρακτήρας θα σε κρατάει συνεπή, ώστε να μην ξεφεύγεις από τον στόχο. Η καλοσύνη όμως δεν έχει να κάνει με το πόσο καλός ποδοσφαιριστής είσαι».

Αρχικά, μίλησε για τους λόγους που δεν του επέτρεψαν να πετύχει μια μακρά καριέρα: «Η καριέρα μου κρίθηκε από τραυματισμούς και δεν προχώρησε. Έκανα 3 χειρουργεία, είχα μεγάλα κενά και έπρεπε να ξαναχτίσω το όνομά μου. 

Αν δεν ήμουν καλό παιδί, δεν θα πετύχαινα κάτι παραπάνω. Είναι ένα φρένο το να συνέλθεις μετά από  3 χειρουργεία. Αν δεν είχα αυτά, νομίζω πως θα έκανα κάτι παραπάνω. Θα μπορούσα να έχω και μια καλύτερη παρουσία στην Εθνική. 

Έστω όμως και έτσι πέτυχα τα όνειρά μου. Να παίξω στον Άρη και να κληθώ στην Εθνική. Βέβαια πήγα αλλά τελικά δεν έπαιξα. Νομίζω όμως πως έκανα τα όνειρά μου πραγματικότητα».

Για το πόσο δύσκολο είναι να επιβιώσει ένας ποδοσφαιριστής επαγγελματικά, μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας: «Υπάρχει δυσκολία για τους ποδοσφαιριστές γιατί όταν τελειώνουν δεν ξέρουν ούτε να διοικήσουν, ούτε να να κάνουν κάποιο άλλο επάγγελμα. Κάποιοι κάνουν μερικές κινήσεις προκειμένου να επενδύσουν, όμως αν δεν πετύχουν, μένουν πίσω. Άλλοι δεν έχουν καν αυτά τα χρήματα για να επενδύσουν σε κάτι, όταν κλείνουν τη καριέρα τους».

Για το αν ο ίδιος θα ήθελε να αναλάβει μελλοντικά κάποια θέση στη ΠΑΕ Άρη: «Δεν το αποκλείω, εξαρτάται όμως από  τον ρόλο που θα κληθώ να αναλάβω. Αν κρίνω ότι μπορώ εγώ να προσφέρω, θα το κάνω.

Με τον Καρυπίδη έχω καλή σχέση, δεν έχω κανένα θέμα. Δεν έχουμε βρεθεί πολλές φορές αλλά έχω καλές σχέσεις. Αν μου ζητηθεί να κάνω κάτι στον Άρη, θα το έκανα με μεγάλη χαρά.

Ο Γκουγκουλιάς ας πούμε, με τον οποίο ήμασταν και συμπαίκτες, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στη θέση που είναι. Λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε διοίκηση και αποδυτήρια. 

Ο Μάντζιος από την άλλη έχει περάσει ξανά από τον Άρη, ξέρει την ομάδα και τον κόσμο. Ήταν μια από τις καλύτερες επιλογές, τη στιγμή που ήρθε».

Παράλληλα, έκανε και το δικό του προσωπικό σχόλιο για αν θα πρέπει να διεξαχθεί κανονικά το Πανσερραϊκός- Άρης, μετά τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο στάδιο των Σερρών: «Σαν ποδοσφαιριστής θα έλεγα πως ποτέ δεν θέλω να παίζω σε άδεια γήπεδα. Ο προπονητής ξέρει καλύτερα αν θέλει κι άλλο χρόνο, μετά τη διακοπή. 

Από άποψη επικινδυνότητας δεν θα πρέπει να γίνει με κόσμο. Παρόλο που ο Άρης θα έχει ένα πλεονέκτημα χωρίς τον κόσμο των Σερρών, νομίζω όμως πως όλα τα παιχνίδια θα πρέπει να γίνονται με κόσμο».

Για την εκλογή του στο Δημοτικό Συμβούλιο με τον Στέλιο Αγγελούδη αλλά και τα προσωπικά του επιχειρηματικά πλάνα, δήλωσε χαρακτηριστικά πως:« Η Θεσσαλονίκη δεν έχει την πολυτέλεια να εγκαταλείπει και να αφήνει χώρους ανεκμετάλλευτους, όπως το Καυτατζόγλειο ή το δημοτικό κολυμβητήριο Τούμπας. Σίγουρα θα πρέπει να δούμε αυτά τα γήπεδα, προκειμένου να γεμίσουν με ζωή και νέα παιδιά.

Εγώ επαγγελματικά δραστηριοποιούμε στη Χαλκιδική, γιατί οι συγκυρίες με πήγανε εκεί, από όταν έπαιζα μπάλα. Εκεί δουλεύω ανά εξάμηνο, εποχικά. Έχω ένα μπιτς μπαρ και ένα μαγαζί παροχής υπηρεσιών με τη γυναίκα μου. 

Τώρα ξεκουράζομαι και είχα αφοσιωθεί στο να βοηθήσω τον κ. Αγγελούδη. Κυρίως με ένοιαζε να βγει η ομάδα για τη Θεσσαλονίκη και δευτερευόντως να βγω εγώ. 

Τέλος, μίλησε και για την επιλογή του να απέχει από τα φώτα της δημοσιότητας: «Το να βγαίνει συνέχεια ένας άνθρωπος και δεν έχει κάτι ουσιαστικό να πει, δεν είναι χρήσιμο. Σπάνια τοποθετούμε για τον Άρη, αλλά δεν είμαι ο αρμόδιος. Σίγουρα σαν παλαίμαχος, αλλά πλέον δεν είμαι κάτι παραπάνω από ένας φίλαθλος του Άρη».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.