Ηρακλής και ΠΑΟΚ έφτιαξαν δίδυμο κορυφής πριν 22 χρόνια

Metrosport Team25 Οκτωβρίου 2024

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαθανασίου


Στην φετινή «Stoiximan Super League» μετά από 8 αγωνιστικές ΠΑΟΚ και Άρης βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.. Ωστόσο αυτή δεν ήταν η μοναδική φορά που δυο ομάδες της Θεσσαλονίκης συγκατοικούσαν στην πρώτη θέση της μεγάλης κατηγορίας του Ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς κατά την περίοδο 2002-2003, ΠΑΟΚ και Ηρακλής μοιράστηκαν την «μοναξιά» της κορυφής, εννέα αγωνιστικές έπειτα από την έναρξη του πρωταθλήματος.

Κατά την διεξαγωγή του πρώτου επαγγελματικού πρωταθλήματος στην Ελλάδα, ΠΑΟΚ και Άρης συγκατοίκησαν στην 1η θέση την 23η αγωνιστική την σεζόν 79-80. Ωστόσο η Θεσσαλονίκη έχει βάλει ξανά τις Αθηναϊκές ομάδες «από κάτω» κατά την περίοδο 2002-2003.

Τότε, μετά από εννέα αγωνιστικές ο ΠΑΟΚ του Άγγελου Αναστασιάδη, που εκείνη την σεζόν κατέκτησε και το Κύπελλο Ελλάδας κόντρα στον Άρη, και ο Ηρακλής του σημερινού ομοσπονδιακού προπονητή μας, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, συνυπήρξαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με 18 βαθμούς.

Η πορεία του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ του μεγαλομετόχου Γιώργου Μπατατούδη, ξεκίνησε εντυπωσιακά την σεζόν με εμφατική νίκη επί του Παναθηναϊκού με 4-1 στο γήπεδο της Τούμπας, με τον Γιώργο Γεωργιάδη να ανοίγει το σκορ για τον «Δικέφαλο» με ένα δυνατό βολέ εκτός περιοχής.

Στην συνέχεια και έπειτα από ένα κακό διάλλειμα με Ξάνθη και Καλλιθέα, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες την 4η αγωνιστική με «διπλό» στο Θεόδωρος Βαρδινογιάννης επί του ΟΦΗ με 3-2.

Πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στο δεύτερο ντέρμπι της χρονιάς απέναντι στο Ολυμπιακό με 1-1, για να έρθει στην πορεία η νίκη με 3-1 κόντρα στον Ακράτητο, πριν από το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης την 7η αγωνιστική μεταξύ Ηρακλή και ΠΑΟΚ στο γήπεδο του Μακεδονικού το οποίο έληξε και αυτό ισόπαλο με 1-1.

Την 8η και την 9η αγωνιστική ο «Δικέφαλος του Βορρά» πέτυχε συνολικά 8 γκολ απέναντι σε Προοδευτική και ΑΕΚ, με τον αγώνα απέναντι στην «Ένωση» να έχει μείνει στην ιστορία, αφενός για την έκταση του σκορ, 3-4 τελικό υπερ του ΠΑΟΚ και αφετέρου γιατί πάτησαν την κορυφή του πρωταθλήματος μαζί με τον Ηρακλή, έπειτα από την ισοπαλία που πήρε από τον Ολυμπιακό, μια άλλη ομάδα της Θεσσαλονίκης, ο Άρης!

Οι πρώτες εννέα αγωνιστικές για τους «ασπρόμαυρους»

● 1η ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 4-1 Γεωργιάδης (2 – 1 πεν.), Σπάσιτς, Χένρικσεν (αυτ) – Γιασεμάκης (αυτ)

● 2η Ξάνθη-ΠΑΟΚ 1-1 Μπα - Γεωργιάδης (π)

● 3η ΠΑΟΚ-Καλλιθέα 2-3 Γεωργιάδης (2-1π) - Γκέκας (2), Τάτσης

● 4η ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 2-3 Σολίς, Γκόμες - Καφές, Οκκάς, Σαλπιγγίδης

● 5η ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1 Γεωργιάδης (π) - Τζόρτζεβιτς (π)

● 6η Ακράτητος-ΠΑΟΚ 1-3 Ραζανάουσκας - Οκκάς, Νάστος, Γιασεμάκης

● 7η Ηρακλής-ΠΑΟΚ 1-1 Μίετσελ - Φρούσσος

● 8η ΠΑΟΚ-Προοδευτική 4-1 Γεωργιάδης (π), Γιασεμάκης (2), Μώρας (αυτ) – Μάγγος

● 9η ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 3-4 Κατσουράνης, Νικολαίδης,Μπορμπόκης –Φρούσος, Οκκάς (2),Νάστος

Το ξεκίνημα του Ηρακλή

Η ομάδα του Ηρακλή με ιδιοκτήτη τον Ευάγγελο Μυτιληναίο, διένυε μια από τις πιο ελπιδοφόρες περιόδους στην ιστορία του συλλόγου, μιας και ο ενθουσιασμός βάση του ροστερ και της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας περίσσευε, καθώς σημαντικά ονόματα της εποχής αγωνιζόταν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης (Τάκης Γκόνιας, Μίετσελ, Φοφόνκα, Νεμπεγλέρας, Στολτίδης, Κατσαμπής, Χαλκιάς).

Στο ξεκίνημα της σεζον 2002-2003 ο «Γηραιός» έκανε το 2 στα 2 απέναντι σε ΟΦΗ και Παναχαϊκή, με νίκες 3-0 και 2-0 αντίστοιχα, πριν από το πρώτο ντέρμπι της σεζόν, που έληξε ισόπαλο 2-2 με τον Ολυμπιακό, στο γήπεδο της Ευκαρπίας.

Στην συνέχεια ακολούθησε η πρώτη ήττα της σεζον για τους «κυανόλευκους» με 3-1 από τον Πανιώνιο στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, για να έρθουν στην συνέχεια δυο σημαντικές νίκες με Ακράτητο και Αιγάλεω, που θα έστελναν την ομάδα στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής απέναντι στον ΠΑΟΚ, χωρίς άγχος και πίεση.

Ακολούθησε η λευκή ισοπαλία με τον Πας Γιάννενα και η νίκη επί της Προοδευτικής με γκολ του Ιεροκλή Στολτίδη για να στείλουν την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην πρώτη θέση με 18 βαθμούς και συγκάτοικο τον ΠΑΟΚ.

Οι πρώτες εννέα αγωνιστικές για τους «κυανόλευκους»

● 1η Ηρακλής-ΟΦΗ 3-0 Νεμπεγλέρας, Μίετσελ, Κουτσουρές

● 2η Παναχαϊκή-Ηρακλής 0-2 Γκώνιας, Μίετσελ

● 3η Ηρακλής-Ολυμπιακός 2-2 Μίετσελ, Φοφόνκα - Γιαννακόπουλος, Τζιοβάνι

● 4η Πανιώνιος-Ηρακλής 3-1 Λάλικ (2), Βλτσεκ – Μίετσελ

● 5η Ηρακλής-Ακράτητος 1-0 Στολτίδης

● 6η Αιγάλεω-Ηρακλής 0-2 Φοφόνκα, Κατσαμπής

● 7η Ηρακλής-ΠΑΟΚ 1-1 Μίετσελ - Φρούσσος

● 8η Πας Γιάννινα-Ηρακλής 0-0

● 9η Ηρακλής-Προοδευτική 1-0 Στολτίδης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.