Πρέβεζα: Έγκυος πήγε στα Τρίκαλα να γεννήσει λόγω... ελλείψεων

Metrosport Team15 Αυγούστου 2024

Στα Τρίκαλα έφτασε μια έγκυος από την Πρέβεζα για να γεννήσει λόγω των άνευ προηγουμένου ελλείψεων στο ΕΣΥ.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννακό, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η γυναίκα, που μένει στο εξωτερικό αλλά ήρθε στον τόπο καταγωγής της για διακοπές, επισκέφτηκε το νοσοκομείο Πρέβεζας το πρωί της Πέμπτης, αλλά την ενημέρωσαν ότι θα πρέπει να αλλάξει... πόλη για να γεννήσει.

«Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ετοιμόγεννη για πρόωρο τοκετό με διαστολή 3. Δεν υπάρχει φυσικά μονάδα νεογνών στη Πρέβεζα, ούτε στα Ιωάννινα υπήρχε διαθέσιμη μονάδα νεογνών. Βρέθηκε στη Λάρισα. Ξεκίνησε η διακομιδή της επιτόκου γυναίκας συνοδεία αγροτικής ιατρού που ευτυχώς είχε τελειώσει την ιατρική ειδικότητα γυναικολογίας. 

Στη διαδρομή της μεταφοράς της η γυναίκα 31 ετών έφθασε στην ώρα της για το τοκετό που θα γινόταν με καισαρική τομή. Στη Λάρισα δεν προλάβαιναν να φθάσουν. Έτσι κατόπιν συνεννόησης μετέφεραν τη γυναίκα στο νοσοκομείο Τρικάλων. Εκεί έγινε ο πρόωρος τοκετός και για καλή τύχη της μητέρας πια βρίσκονταν στο νοσοκομείο Τρικάλων, ιατροί από τη μονάδα νεογνών του Πενεπιστημισκού Λάρισας για διακομιδή άλλου βρέφους.

Διασωλήνωσαν και μετέφεραν το νεογνό με ασφάλεια στη Μονάδα του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας», τόνισε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Όπως εξήγησε, το νοσοκομείο Πρέβεζας έχει μείνει ουσιαστικά με μία παθολόγο, ενώ πολλές φορές οι ασθενείς περιμένουν για ώρες στα επείγοντα για να εξεταστούν.

«Υπάρχει 1 χειρουργός και συνεπικουρούν 3 με μπλοκάκι. Υπηρετούν 2 ορθοπεδικοί, 3 αναισθησιολόγοι, 3 καρδιολόγοι, 3 ακτινολόγοι, 2 νεφρολόγοι, 3 γυναικολόγοι. Γαστρεντερολόγος δεν υπάρχει, πνευμονολόγος δεν υπάρχει», σημειώνει, και προσθέτει: «Η έλλειψη κινήτρων, οι χαμηλοί μισθοί, η εργασιακή εξουθένωση, η μη ένταξη στα ΒΑΕ, η μη μονιμοποίηση των συμβασιούχων είναι κάποιες από τις βασικές αιτίες της απογύμνωσης των περιφερειακών νοσοκομείων από προσωπικό και η απώλεια του δευτεροβάθμιου χαρακτήρα τους. 

Εντύπωση προκαλεί στους εργαζόμενους η μη ένταξη του νοσοκομείου σε κάποιο από τα προγράμματα του ταμείου Ανάκαμψης για ενεργειακή και κτιριακή αναβάθμιση που κάποιοι το συνδέουν με την τύχη του νοσοκομείου», εξήγησε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.