Πρέπει όλοι να ανεβάσουν απόδοση για να αρπάξει ο ΠΑΟΚ την πρόκριση

Στέλιος Γρηγοριάδης02 Αυγούστου 2023

Το νιώθουν όλοι: Είναι δύσβατος για τον ΠΑΟΚ ο δρόμος που φτάνει στην πρόκριση σε όμιλο του Κόνφερενς Λιγκ. Οχι γιατί αποτελούν φόβητρο η Μπεϊτάρ, η Χάϊντουκ και όποια άλλη κληρωθεί στα πλέι οφ ως αντίπαλός του, αλλά γιατί είναι προβληματική η δική του αγωνιστική κατάσταση. Ουσιαστικά μιλάμε, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, για έναν ΠΑΟΚ ακόμη πιο αποδυναμωμένο, έναν ΠΑΟΚ κατώτερο ποιοτικά ακόμη και από τον περσινό.

Με έναν Μπάμπα στα αριστερά της άμυνας, όπου υπήρχε και ο Ράφα Σοάρες, με έναν Σαμάτα αντί του Ολιβέιρα, με έναν Εκόνγκ, που είναι προφανέστατα κατώτερος του Ινγκασον και με ένα σωρό τρύπες στο ρόστερ που ακόμη δεν καλύφθηκαν, κανείς δεν βλέπει ποιοτική αναβάθμιση, κανείς δεν αισθάνεται ότι υπάρχουν φέτος προοπτικές για την επάνοδο της ομάδας στη διεκδίκηση τίτλων και διακρίσεων.

Δεν ξέρουμε τι θα φέρει η συνέχεια, δεν ξέρουμε αν, πότε και τι είδους μεταγραφές θα κάνει ο ΠΑΟΚ. Αυτή τη στιγμή, είναι υποχρεωμένος να βασιστεί κυρίως στους παίκτες του περσινού ρόστερ και να περιμένει από αυτούς να σηκώσουν στις πλάτες τους το βάρος της προσπάθειας για την πρόκριση σε βάρος της Μπείτάρ, πιθανότατα και σε βάρος της Χάιντουκ, γιατί ακόμη κι αν αποκτηθούν παίκτες αμέσως μετά τον αυριανό αγώνα, θα είναι πολύ δύσκολο να προλάβουν να αγωνιστούν, ετοιμοπόλεμοι, εναντίον της Χάιντουκ.

Βλέπουμε, όμως, ότι οι παλιοί δεν “τραβάνε”. Με εξαίρεση τον Μιχαηλίδη, που προσπαθεί να επανέλθει και τον Τσιγγάρα, που έτσι κι αλλιώς ένας ρολίστας με συγκεκριμένη αποστολή είναι πάντα, οι υπόλοιποι απέχουν από τον καλό εαυτό τους. Ο Κεντζιόρα δεν βλεπόταν στο πρώτο ματς με την Μπεϊτάρ, ο Σβαμπ ήταν “λίγος”, ο Μπράντον “ελάχιστος”, ο Ζίβκοβιτς και ο Κωνσταντέλιας περίπου ανύπαρκτοι και μόνο ένας Τάϊσον προσπάθησε κάτι να κάνει, αλλά “ξεφούσκωσε” γρήγορα, καθώς, δεν πρέπει να ξεχνάμε, είναι πλέον στα όρια ανάμεσα στον κανονικό ποδοσφαιριστή και στον παλαίμαχο. Εξαιρώ, φυσικά, τον Κοτάρσκι, αλλά και τον Νάρεϊ, που προσπαθεί να επανέλθει κι αυτός μετά την περιπέτεια με την υγεία του.

Και μόνο το γεγονός ότι ανάμεσα στους παίκτες που επιστράτευσε ο Λουτσέσκου με τις αλλαγές για να σκοράρει ο ΠΑΟΚ ήταν ο Μουργκ, δείχνει τη γύμνια του βάθους του ρόστερ. Αλλά, είπαμε: Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η έλλειψη πολλών ποιοτικών εναλλακτικών. Είναι και ότι δεν στέκονται στο ύψος τους και οι βασικοί. Ολοι, παλιοί και νέοι, είδαμε να έχουν διάθεση, είδαμε να το θέλουν, είδαμε όμως και ότι δεν μπορούν. 

Επί 90 λεπτά στο ματς της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ κέρδισε ένα πέναλτι που μόνο ερασιτέχνης αντίπαλος παραχωρεί και έχασε μόνο μία αληθινή ευκαιρία, με μια γυριστή κεφαλιά του Σβαμπ που πέρασε μόλις άουτ. Κατά τα άλλα, περιορίστηκε σε μακρινά σουτ, τα οποία, μάλιστα, ήταν όλα άστοχα. Ο τερματοφύλακας της Μπεϊτάρ δεν χρειάστηκε να κάνει ούτε μία σοβαρή επέμβαση. Και μιλάμε για έναν εντός έδρας αγώνα, στον οποίο ο ΠΑΟΚ είχε μονίμως την κατοχή της μπάλας και 20.000 οπαδούς του στο πλευρό του.

Τώρα, ελπίζουμε ότι με έναν καλό Αουγκούστο και έναν καλό Σαμάτα θα αλλάξει η “χημεία”, η ανάπτυξη και, κυρίως, η αποτελεσματικότητα της ομάδας. Μακάρι να συμβεί. Αλλά για να συμβεί πρέπει όλοι όσοι αγωνιστούν στη ρεβάνς να ανεβάσουν την απόδοσή τους. Ούτε με έναν, ούτε με δύο, ούτε με τρεις παίκτες κερδίζονται οι αγώνες, εκτός κι αν αυτοί οι παίκτες λέγονται Μέσι, Μαραντόνα, ή Πελέ...

ΥΓ. Για ένα είμαι σίγουρος: Το δεύτερο ματς θα μοιάζει με το πρώτο. Πάλι μια συντηρητική Μπειτάρ θα βρει μπροστά του ο ΠΑΟΚ. Με οργανωμένη άμυνα και με προσανατολισμό να βγει στην αντεπίθεση, σε ελεύθερους χώρους. Αρα, πρέπει να βρεθεί ο τρόπος για να διασπαστεί αυτή η άμυνα ώστε να έρθει το γκολ. Και, φυσικά, πρέπει να μη δοθεί η ευκαιρία στους Ισαρηλινούς να επωφεληθούν από λάθη των παικτών του ΠΑΟΚ μεσοαμυντικά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.