Πρέπει να βρει περισσότερους πρωταγωνιστές

Βασίλης Βλαχόπουλος18 Οκτωβρίου 2023

Ο αριθμός των ποδοσφαιριστών με 80+ λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο είναι εντυπωσιακά υψηλός για μια ομάδα η οποία – θεωρητικά – χτίστηκε για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τριών διοργανώσεων ανεξαρτήτως της απώλειας του ευρωπαϊκού στόχου και σαφέστατα αναδεικνύει την ανάγκη προσθήκης πρωταγωνιστών για να πάρουν ανάσες οι επιβαρυμένοι.

Ο πίνακας που βλέπετε αποτυπώνει τα λεπτά συμμετοχής (σε παρένθεση είναι ο αριθμός των αγώνων στους οποίους αγωνίστηκε ο καθένας) του κάθε ποδοσφαιριστή αναλόγως των παιχνιδιών στους οποίους είχε θέση (και) στο βασικό σχήμα. Η περίπτωση του Φαμπιάνο Λέισμαν είναι ξεχωριστή – αναφέρθηκε εξάλλου η «Μ» σε έκδοση της περασμένης εβδομάδας όπως και το Metrosport.gr – καθώς ο Βραζιλιάνος έχει το εντυπωσιακό 92.7 λεπτών κατά μέσο όρο έχοντας αγωνιστεί στο σύνολο αυτών. 

Προφανώς διαφέρουν οι περιπτώσεις όπως για παράδειγμα αυτή του Μπίργκερ Βερστράτε ο οποίος ενσωματώθηκε στη διάρκεια της σεζόν αλλά όταν είναι στο γήπεδο δεν βγαίνει πριν τα 83.7 λεπτά συμμετοχής. Ο δε Λορέν Μορόν όντας ο μοναδικός φορ θα ξεκουραστεί όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες. Οπως συνέβη για παράδειγμα στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό όπου το σκορ ασφαλείας έδωσε τη δυνατότητα στον Ακη Μάντζιο να τον ξεκουράσει.

Το βασικό συμπέρασμα από τον συγκεκριμένο πίνακα είναι η ανάγκη προσθήκης πρωταγωνιστών ούτως ώστε να μην επιβαρυνθούν οι ήδη «φορτωμένοι» Αυτή η δυνατότητα δεν υφίσταται για τους Φαμπιάνο-Μπράμπετς οι οποίοι – λόγω των τραυματισμών των Βέλεθ, Δεληζήση – θα πρέπει να μεταλλαχθούν σε «βιονικοί». Αντιθέτως, Τζούρασεκ και Πάρντο οφείλουν να μπουν στο παιχνίδι. 

Όταν παίζει, ο Κροάτης είναι στο γήπεδο 38.5 λεπτά (κατά μέσο όρο) και ο δε Ισπανός έχει έξι λεπτά λιγότερα. Κι έτσι, ο Βλάντιμιρ Νταρίντα δεν κατάφερε να αποθεραπευτεί πλήρως μετά από ένα χτύπημα που είχε δεχθεί πριν από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Κάτι αντίστοιχο ισχύει για τον Ζαν Ζουλ ο οποίος έχασε τέσσερα παιχνίδια λόγω τραυματισμού κι όταν είναι στις αρχικές επιλογές δεν παίζει περισσότερα από 50.5 λεπτά. Γι’ αυτόν τον λόγο πήρε χρόνο (53.4 λεπτά) ο Σέικ Ντουκουρέ. Βοήθεια χρειάζεται και ο Φράνκο Φεράρι καθώς (μέχρι στιγμής) ο Ρόναλντ Ματαρίτα μετρά συνολικά 233 λεπτά έχοντας εκτίσει και ποινή τεσσάρων αγωνιστικών. Ωστόσο, ακόμη κι όταν ήταν διαθέσιμος, δεν ήταν στις επιλογές του προπονητή του.

Στην ίδια συνομοταξία βρίσκεται και ο Αλβαρο Ζαμόρα (30.6 λεπτά) ο οποίος θα μπορούσε να είχε πάρει περισσότερο χρόνο και να ξεκουράσει τον Λορέν Μορόν αλλά δεν έχει κερδίσει τα επιπλέον λεπτά συμμετοχής. Στην κορυφή της ίδιας λίστας βρίσκεται ο Ντομαγκόι Πάβιτσιτς με τα μόλις 106 λεπτά συμμετοχής και με περισσότερες… απουσίες (έπειτα από απόφαση προπονητή) παρά παρουσίες. Ο Κροάτης θα έπρεπε να είχε εκμεταλλευτεί την απουσία του Λούκας Ρουπ αλλά δεν έπεισε το τεχνικό επιτελείο και στα περισσότερα παιχνίδια ήταν εκτός πλάνου.

ΠΑΙΚΤΗΣ Μ.Ο. ΛΕΠΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (ΑΓΩΝΕΣ)

1.ΦΑΜΠΙΑΝΟ 92.7 (11)

2.ΝΤΑΡΙΝΤΑ 86.7 (10)

3.ΦΕΡΑΡΙ 83.8 (9)

4.ΒΕΡΣΤΡΑΤΕ 83.7 (4)

5.ΜΟΝΤΟΓΙΑ 81.5 (8)

6.ΜΠΡΑΜΠΕΤΣ 81.1 (6)

7.ΜΟΡΟΝ 81 (11)

8.ΟΝΤΟΥΜΠΑΤΖΟ 80.3 (8)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.