Ο Άρης πρέπει να ψωνίσει σωστά

Γιώργος Στράντζαλης11 Δεκεμβρίου 2023

Ο Αρης κινείται στην αγορά για την προσθήκη (τουλάχιστον) τριών ποδοσφαιριστών αν και το εύρος των κινήσεών του θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες μεταξύ των οποίων είναι και το κομμάτι των αποδεσμεύσεων που θα επιχειρήσουν να κάνουν στην ομάδα, καθώς κάποιοι παίκτες δεν έχουν πείσει ή δεν έχουν κερδίσει θέση στο ροτέισον του προπονητή. Συνήθως πάντως, τον Ιανουάριο, οι επιλογές που γίνονται κρίνονται εύστοχες με πιο χαρακτηριστική την προσθήκη του Βλάντιμιρ Νταρίντα στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν.

Ανάλογη ευστοχία θέλει να έχει και στις προσθήκες που θα γίνουν στην επικείμενη μεταγραφική περίοδο δίνοντας προτεραιότητα στον αριστερό winger και στη θέση του φορ, ούτως ώστε να υπάρχει εναλλακτική πίσω από τον Μορόν. Ρίχνοντας μια ματιά στη συνολική εικόνα, με εξαίρεση τους επιθετικούς που ήρθαν τα προηγούμενα χρόνια στην ομάδα (βλ. Μήτρογλου, Ντουρμισάι), οι περισσότερες από τις άλλες επιλογές που έγιναν αποδείχθηκαν σωστές και παίκτες που ήρθαν για να ενισχύσουν το ρόστερ το έκαναν και με το παραπάνω. 

Λίντσεϊ Ροζ, Ντάνι Λάρσον, Γιάννης Φετφατζίδης, Αμπουμπακάρ Καμαρά (στη δεύτερη θητεία του), Λουίς Πάλμα, Βλάντιμιρ Νταρίντα είναι μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα όπου οι Κιτρινόμαυροι πέτυχαν την ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ και ψώνισαν σωστά καθώς είναι παίκτες που είχαν σοβαρότατη επίδραση στον τρόπο παιχνιδιού αλλά και στην πορεία της ομάδας.

Φέτος ο Αρης κινείται για παίκτες που θα έρθουν με την προοπτική να ενισχύσουν τις θέσεις που η ομάδα χρειάζεται ποιότητα και σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η προσθήκη winger. Ο Σέιντ της Σασουόλο παραμένει η πρώτη επιλογή και μένει να φανεί αν οι Κιτρινόμαυροι καταφέρουν να πείσουν τον Νορβηγό και την ιταλική ομάδα για να γίνει το deal. Η αλήθεια είναι ότι στον πρώτο γύρο και με εξαίρεση κάποια παιχνίδια ο Αρης δεν είχε σημείο αναφοράς στις πλευρές της επίθεσης, παίκτες όπως ο Μενέντες και ο Κάρλσον που αποκτήθηκαν με αυτή την προοπτική δεν ανταποκρίθηκαν κι έτσι αποφασίστηκε η παροχή ευκαιριών στον Παναγίδη. 

Αντιθέτως, η προσθήκη του Σουλεϊμάνοφ – στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου – διόρθωσε κάπως το πρόβλημα αλλά κι αυτός παρουσίασε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Σε δεύτερο πλάνο βρίσκεται η απόκτηση επιθετικού που θα λειτουργήσει υποστηρικτικά στον Μορόν και θα δώσει στον Μάντζιο την εναλλακτική, ενώ η τρίτη προσθήκη αφορά στην ενίσχυση του άξονα καθώς στο ρόστερ υπάρχει μεν ποσότητα αλλά όχι και ποιότητα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.