Πραγματική κοσμογονία στον όλο οργανισμό ΠΑΟΚ

Δημήτρης Μπούζας28 Μαΐου 2024

Ο «όλος οργανισμός ΠΑΟΚ» ή «η οικογένεια ΠΑΟΚ», όπως συνηθίζει να χαρακτηρίζει το λαοφιλέστατο σύλλογο ο Ιβάν Σαββίδης, είναι στα καλύτερα του. Αυτό τουλάχιστον μαρτυρούν κι επιβεβαιώνουν μια σειρά από υψηλού επιπέδου διακρίσεις σε όλα τα επίπεδα. Δεν μιλάμε ασφαλώς μόνον για την τελευταία σημαντική και ιστορική κατάκτηση του φετινού εθνικού πρωταθλήματος ή για τους τίτλους που κάθε χρόνο εξασφαλίζουν οι νεαροί των ακαδημιών κι αυτό γιατί ανοίγοντας την «διπλανή πόρτα», (ΑΣ ΠΑΟΚ) μένεις στην κυριολεξία άφωνος από την συγκομιδή διακρίσεων σε όλα σχεδόν τα αθλήματα.

Απίστευτη συλλογή τροπαίων πανελλήνιας εμβέλειας σε ομαδικά αθλήματα και επιπρόσθετα διεθνών σε ατομικά όπως επί παραδείγματι στην πάλη, επιβεβαιώνουν το γεγονός της παντοκρατορίας του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ στον βορειοελλαδικό χώρο και μιας ξεχωριστής θέσης πανελληνίως. Είναι αλήθεια πως οι επιτυχίες του ΑΣ βρίσκονται επί μονίμου βάσεως στη σκιά των αντίστοιχων της ΠΑΕ, από τη στιγμή κατά την οποία και κατά γενική ομολογία, το ποδόσφαιρο κατά κύριο λόγο σχεδόν μονοπωλεί το ενδιαφέρον, όπως και την επικαιρότητα. Θα μπορούσε ωστόσο να υποστηριχθεί πως πολλά από τα υπόλοιπα αθλήματα όπως το μπάσκετ, το βόλεϊ, το χάντμπολ, το γυναικείο ποδόσφαιρο, το πόλο, ακόμη και ο στίβος, σε ότι αφορά τον «όλο ΠΑΟΚ», διατηρούν ένα κοινό πιστό, ικανό μέχρις ενός σημείου να στηρίξει το ενδιαφέρον και τα κίνητρα των αθλητών, των παραγόντων και των χορηγών τους.

Αν εξαιρεθεί λοιπόν το τμήμα μπάσκετ που φέτος δεν τα πήγε τόσο καλά όπως πέρυσι, όλα τα υπόλοιπα αθλήματα έχουν να δείξουν σταθερή, εντυπωσιακή και αξιόλογη πορεία, με αντίστοιχες κατακτήσεις τροπαίων. Το «φαινόμενο» της κοσμογονίας στον Ερασιτέχνη, έρχεται ως εκ τούτου να προστεθεί και να δώσει μεγαλύτερη λάμψη και ακτινοβολία στην κατάκτηση τίτλων από το ποδόσφαιρο. Μια ακτινοβολία που συμπεριλαμβάνει ωστόσο δικαιολογημένα και την εικόνα της ανεκτίμητης προσφοράς των ακαδημιών, η οποία τροφοδοτεί με νεαρούς και χαρισματικούς παίκτες την πρώτη ομάδα.

Ο Ιβάν λοιπόν από τη μια μεριά και από την άλλη ο Θανάσης Κατσαρής, συνεργαζόμενοι άψογα επί μια σχεδόν 12ετια, έχουν καταφέρει να ανεβάσουν πολύ ψηλά τον πήχη της περηφάνιας και της ικανοποίησης των εκατοντάδων χιλιάδων φίλων του λαοφιλούς συλλόγου. Δεν θα ήταν υπερβολή να υποστηρίξουμε ότι τη φετινή χρονιά ο ενθουσιασμός των απανταχού της γης ΠΑΟΚτσήδων, έφτασε αρκετές φορές σε πολύ ψηλά επίπεδα, προκαλώντας συγχρόνως ανάλογα κίνητρα στήριξης της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλεται συνολικά.

ΥΓ1: Τεράστια επιτυχία του Παναθηναϊκού. Στέφθηκε βασιλιάς της Ευρώπης. Ας μας επιτραπεί εκτός των συγχαρητηρίων μας, να αναφέρουμε πως δύο από τους βασικούς παίκτες και συντελεστές του πράσινου έπους, είναι Σαλονικιοί. Ο ένας - που αναδείχθηκε και MVP – ο Σλούκας, προέρχεται από την ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη (σ.σ της οποίας ιδρυτής υπήρξε ο επιστήθιος φίλος μου αείμνηστος Βαγγέλης Μαντουλίδης, τον οποίο έπεισα να ιδρύσει τη συγκεκριμένη ομάδα μέσα στα εκπαιδευτήρια του) και ο άλλος είναι ο Ντίνος Μήτογλου, γιος του συμπαθέστατου βετεράνου ΠΑΟΚτσή Τουμπιώτη Δημήτρη, («Μητσάρας»), του οποίου η ταβέρνα είναι στέκι φιλάθλων του δικέφαλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος καμαρώνει κι έναν παίκτη στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, που φοράει την φανέλα της ΑΕΚ.

ΥΓ2: Το τι γίνεται στα παρασκήνια παραμονές εκλογών της ΕΠΟ, δύσκολα μπορεί να εκτιμηθεί και να υποστηριχθεί, χωρίς τον κίνδυνο μιας διάψευσης. Ο Μελισσανίδης όπως φημολογείται μετράει τα κουκιά για να αποφασίσει ποια θα είναι η τελική του επιλογή. Όταν ολοκληρωθεί, θα έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.