Πουλτσίδης: «Οι κατηγορούμενοι δεν άνοιγαν, κάλυπταν ο ένας τον άλλον»

Metrosport Team06 Ιουλίου 2023

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο δικηγόρος της οικογένειας Καμπανού, Γιάννης Πουλτσίδης, και μίλησε για την απόφαση του δικαστηρίου για τους 12 κατηγορούμενους.

Μεταξύ άλλων όσα είπε: «Είναι ένα σύνηθες αίτημα που επιβάλλεται σε κάθε δίκη που υπάρχει ποινή πάνω από τρία χρόνια, και είναι να μείνουν εκτός φυλακής μέχρι την έφεση. Αν αναγνωριστούν ελαφρυντικά, τότε θα πάμε στις ποινές και μετά θα κριθεί αν θα είναι κάποιος εκτός μέχρι την έφεση. Μιλάμε για μία δίκη με τεράστιο κοινωνικό αντίκτυπο, είναι μια περίπτωση σε μια αναίτια επίθεση με οπαδικό περιεχόμενο. Όταν έχεις 12 κατηγορούμενους με πλούσιο υλικό αλλά μπερδεμένο. 

Οι κατηγορούμενοι δεν άνοιγαν με τίποτα και ο καθένας κάλυπτε τον άλλο κατηγορούμενο. Ήταν παρόντες οι γονείς του Αλκη μέχρι ένα σημείο γιατί ακούστηκαν προκλητικά πράγματα από την πλευρά της υπεράσπισης, μετά έφυγαν οι γονείς και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί στη συνέχεια που κρίθηκαν συνεργοί αλλά θέλουμε να κριθούν συν-αυτουργοί. Πραγματικά απορώ με την απόφαση του δικαστηρίου ως προς τον έναν».

Για τη διαδικασία που ακολουθεί: «Θα ξεκινήσει πρώτα η εισαγγελέας με πρόταση ελαφρυντικών, μετά το δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα δώσει ελαφρυντικά και ποια και μετά θα οδηγηθούμε στις ποινές. Μετά μιλάμε για 7 ποινές ισοβίου καθείρξεως και οι άλλοι 5 με ποινή ελαττωμένη, μέχρι τα 15 χρόνια. Τις ποινές θα τις μάθουμε την επόμενη Τετάρτη».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.