Πόθεν Έσχες: Προσυμπληρωμένες δηλώσεις φέρνει το νέο νομοσχέδιο

Metrosport Team15 Ιουλίου 2024

Νέο σύστημα για την υποβολή δηλώσεων Πόθεν Έσχες φέρνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Το αμέσως επόμενο διάστημα έρχεται μια σημαντική αλλαγή στο σύστημα υποβολής δηλώσεων Πόθεν Έσχες, το οποίο θα φέρει αυτοματοποιημένες προσυμπληρώσεις δεδομένων, αλλά και δήλωση πολύτιμων μετάλλων.

«Η υποχρεωτική ηλεκτρονική συμπλήρωση της Δ.Π.Κ. από τους υπόχρεους με αυτόματο τρόπο, μέσω της εφαρμογής διαλειτουργικότητας των επιμέρους ηλεκτρονικών συστημάτων δεδομένων, στοιχείων και πληροφοριών που τηρούνται από τους φορείς του Δημοσίου, τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, τα πιστωτικά ιδρύματα και το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) με το ηλεκτρονικό σύστημα της εφαρμογής www.pothen.gr» κάτι που θα το κάνει «περισσότερο φιλικό», επεσήμανε.

Ακόμη, με το νέο σύστημα, απαλλάσσονται οι υπόχρεοι από την υποχρέωση συλλογής των στοιχείων της δήλωσης (βεβαιώσεις από κάθε τράπεζα για το υπόλοιπο των λογαριασμών, πιστωτικών καρτών, συμμετοχές σε εταιρείες, θυρίδες, πολύτιμα μέταλλα, δανειακές υποχρεώσεις κ.ά.), τα οποία αποτυπώνονται αυτόματα στη δήλωση, μέσω των οικείων ηλεκτρονικών συστημάτων.

Ταυτόχρονα, στους υπόχρεους του τομέα Δικαιοσύνης για υποβολή πόθεν έσχες προστίθενται οι δικαστικοί υπάλληλοι του κλάδου ΠΕ Τεκμηρίωσης και Επικουρίας Δικαστικού Έργου καθώς και συμβολαίων που αφορούν ανήλικα τέκνα υπόχρεων από τους συμβολαιογράφους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.