ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΒΟΛΕΪ

Το τελευταίο 0-2 που έγινε 2-2 στην Τούμπα για τον ΠΑΟΚ

Metrosport Team25 Οκτωβρίου 2024

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαθανασίου


Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στον θεσμό του Europa League, για την φετινή σεζόν, ωστόσο κατάφερε να σώσει την παρτίδα και να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας στο δραματικό φινάλε της αναμέτρησης με την Βικτόρια Πλζεν στην Τούμπα.

Ο «Δικέφαλος» εκμεταλλεύτηκε το γεγονός της κόκκινης κάρτας που δέχθηκε ο Σαμπσόν Ντουέ και το λάθος του προπονητή Μίροσλαβ Κόουμπεκ που δεν τον έκανε αλλαγή νωρίτερα, καθώς αγωνιζόταν με κίτρινη κάρτα από το 11ο λεπτό και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με τα γκολ των Τισουντάλι (84’) και Ράχμαν Μπάμπα (90+3’).

Το χθεσινό ματς θυμίζει σε μεγάλο βαθμό, βάσει της εξέλιξής του, το ΠΑΟΚ – Άρης 2-2 την σεζόν 2020-2021 που διεξήχθη στο άδειο από οπαδούς γήπεδο της Τούμπας, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Ο Άρης του Άκη Μάντζιου, είχε προηγηθεί στο 26ο λεπτό με τον Μπερτόλιο, ύστερα από ασίστ του Ντάνιελ Μαντσίνι, σε φάση που ξεκίνησε από σουτ εκτός περιοχής του Μπρούνο Γκάμα.

Με το ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου ο Πάμπλο Γκαρσία πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Κάρολ Σφιντέρσκι σε ρόλο δεύτερου φορ, στην θέση του Καγκάβα, θέλοντας έτσι να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.

Απείλησε στο 49’ με τον Ουάρντα και τον Ζίβκοβιτς στο 53’, φτάνοντας κοντά στην ισοφάριση, ωστόσο στο 69ο λεπτό ο Άρης βγήκε στην κόντρα επίθεση με τέσσερις παίκτες απέναντι σε Ίνγκανσον και Βαρέλα και σε δεύτερο χρόνο ο Μάνος εκτέλεσε τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς δίνοντας προβάδισμα δυο τερμάτων στους «κιτρινόμαυρους».

Οκτώ λεπτά πριν την ολοκλήρωση των 90, οι φιλοξενούμενοι έχασαν την πιο σημαντική ευκαιρία του αγώνα να κάνουν το 0-3 με τον Μάνο και να τελειώσουν το παιχνίδι, όπως ακριβώς έγινε και με την Βικτόρια Πλζεν, όταν στο 83’ ο Κοτάρσκι σταμάτησε σε φάση τετ α τετ τον Έρικ Γίρκα, πρώτού ο τελευταίος κάνει το 3-0 για τους Τσέχους.

Άλλη μια ομοιότητα είναι η λανθασμένη, όπως αποδείχθηκε από το τελικό αποτέλεσμα, κίνηση του Άκη Μάντζιου να αφαιρέσει χαφ και να περάσει ως τρίτο στόπερ στον αγωνιστικό χώρο τον Μπεναλουάν με αποτέλεσμα οι «ασπρόμαυροι» να κερδίσουν πολλά μέτρα στο γήπεδο βάζοντας αρκετούς παίκτες μέσα στην περιοχή του Μπουσέ και να φτάσουν στην ισοφάριση, μέσα σε πέντε λεπτά, στο 87ο λεπτό με τον Ίνγκανσον και στο 95ο με τον Βιεϊρίνια να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Ισλανδός στόπερ του ΠΑΟΚ.

Στην πρόσφατη περίπτωση με την Βικτόρια Πλζεν ο προπονητής των Τσέχων δεν κάνει αλλαγή τον αμυντικό της ομάδας του που είχε κίτρινη από το 11ο λεπτο και στην περίπτωση του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο Άκης Μάντζιος τραβάει πολύ πίσω την ομάδα του, με τις παρεμβάσεις του από τον πάγκο, με αποτέλεσμα αμφότεροι Άρης και Πλζεν να ισοφαριστούν από τον ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά, παρά το γεγονός πως είχαν προβάδισμα δυο τερμάτων.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.